Începe WWDC 2024, cu focus pe AI

Începe WWDC 2024, cu focus pe AI
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 10 iun 2024

Ediția din acest an a conferinței dedicate dezvoltatorilor software de Apple debutează luni, fiind aștepte mai multe anunțuri privind sistemele de operare și aplicațiile companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Apple este așteptată să prezinte numeroase noutăți care vor face parte, de anul acesta, din sistemele de operare care stau la baza produselor sale.

În centrul atenție ar trebui să fie inteligența artificială - Apple va prezenta mai multe funcții pentru produsele sale care folosesc această tehnologie.

iOS 18 ar putea permite securizarea biometrică a aplicațiilor preinstalate CITEȘTE ȘI iOS 18 ar putea permite securizarea biometrică a aplicațiilor preinstalate

Aplicații precum Siri, Apple Maps, Apple Music, Safari, dar și altele ar urma să ofere una sau mai multe funcționalități făcute posibile de inteligența artificială.

Apple a pierdut startul în cursa dezvoltării AI-ului, în raport cu alte mari companii, dar a făcut eforturi să recupereze, iar din aceste eforturi pare să facă parte și un parteneriat cu OpenAI.

Compania a lucrat, în paralel, și la propriile modele lingvistice, astfel că funcțiile de AI ce vor fi anunțate ar putea avea versiuni diferite, în funcție de modelul lingvistic folosit.

În stilul caracteristic, Apple va evita să folosească sintagma „inteligență artificială” în cadrul evenimentului, conform surselor citate de Bloomberg. În schimb, compania se va referi la această tehnologie drept „Apple Intelligence”.

Printre noutățile software ce vor fi anunțate se așteaptă să se numere suportul RCS pentru iMessage, ceea ce va optimiza comunicarea dintre utilizatorii de iPhone și cei ai smartphone-urilor cu Android.

Dincolo de AI, iOS este așteptat să aducă și alte noutăți, printre care mai multă libertate în organizarea aplicațiilor pe ecranul principal de la iPhone și iPad.

De asemenea, se pare că va fi lansată și o nouă aplicație Apple. Dedicată gestionarii și completării parolelor pe site-uri și în aplicații, aceasta ar urma să se numească, simplu, Passwords.

Dincolo de iOS și iPadOS, Apple este așteptată să anunțe noutăți și pentru celelalte sisteme de operare, de la macOS la watchOS.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
wwdc 2024
ai
iphone