Investițiile americane în inteligența artificială în China vor face obiectul unor restricții ale guvernului federal

Investițiile americane în inteligența artificială în China vor face obiectul unor restricții ale guvernului federal
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 iun 2024

SUA au publicat proiecte de reguli pentru interzicerea sau notificarea anumitor investiții americane în inteligența artificială în China.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Statele Unite au emis proiecte de reguli specifice pentru interzicerea sau solicitarea notificării anumitor investiții americane în inteligența artificială și în alte sectoare tehnologice din China, care ar putea amenința securitatea națională a SUA, transmite Reuters, preluată de News.ro. Departamentul de Trezorerie al SUA a publicat regulile propuse și o serie de excepții după o perioadă inițială de comentarii, în urma unui ordin executiv semnat de președintele Joe Biden în august anul trecut.

Regulile le atribuie persoanelor și companiilor din SUA sarcina de a determina tranzacțiile care vor fi restricționate sau interzise. Comentariile publice vor fi acceptate până pe 4 august, ceea ce înseamnă că SUA sunt pe cale să implementeze reglementările până la sfârșitul anului, așa cum era anticipat.

SURPRIZĂ Gigantul american Amazon aduce în România serviciul de telecomunicații prin satelit Kuiper, concurentul SpaceX CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ Gigantul american Amazon aduce în România serviciul de telecomunicații prin satelit Kuiper, concurentul SpaceX

Ordinul executiv al lui Biden, care a direcționat reglementarea anumitor investiții americane în semiconductori și microelectronică, calcul cuantic și inteligență artificială, face parte dintr-un impuls mai amplu de a preveni accesul la cunoștințele americane care îi ajută pe chinezi să dezvolte tehnologii sofisticate și să domine piețele globale. ”Această regulă propusă promovează securitatea noastră națională, împiedicând numeroasele beneficii pe care anumite investiții americane le oferă — dincolo de capital — de a sprijini dezvoltarea tehnologiilor sensibile în țări care le pot folosi pentru a amenința securitatea noastră națională”, a spus secretarul adjunct al Trezoreriei pentru securitatea investițiilor, Paul. Rosen.

Trezoreria a declarat că noile reguli au scopul de a implementa ”un program de securitate națională îngust și țintit”, axat pe anumite investiții în țările de interes. Trezoreria a trasat contururile regulilor propuse în august. Informațiile de vineri includ excepții suplimentare, inclusiv pentru tranzacțiile considerate a fi în interesul național al SUA.

VIDEO A fost lansat primul robot autonom industrial dezvoltat și produs în România. CEO: Vrem să investim 3 milioane de euro într-o linie de producție CITEȘTE ȘI VIDEO A fost lansat primul robot autonom industrial dezvoltat și produs în România. CEO: Vrem să investim 3 milioane de euro într-o linie de producție

Regulile propuse ar interzice tranzacțiile în sectorul inteligenței artificiale pentru anumite utilizări finale și care implică sisteme instruite în utilizarea unei cantități specificate de putere de calcul, dar ar necesita, de asemenea, notificarea tranzacțiilor legate de dezvoltarea sistemelor AI sau a semiconductorilor care nu sunt interzise altfel.

Alte excepții s-ar aplica titlurilor tranzacționate public, cum ar fi fondurile indexate sau fondurile mutuale; anumite investiții în parteneriate limitate; preluări de proprietate din țara de interes; tranzacții între o companie-mamă din SUA și o filială controlată majoritar; angajamente obligatorii care precedă comanda; și anumite finanțări sindicalizate prin datorii.

ULTIMA ORĂ FOTO România - din nou ținta unor atacuri DDoS ale hackerilor pro-ruși. Site-uri critice vizate CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ FOTO România - din nou ținta unor atacuri DDoS ale hackerilor pro-ruși. Site-uri critice vizate

Anumite tranzacții din țări terțe considerate a răspunde preocupărilor de securitate națională sau în care țara terță a abordat în mod adecvat preocupările de securitate națională ar putea fi, de asemenea, exceptate, a spus Trezoreria. Ordinul se concentrează inițial pe China, Macao și Hong Kong, dar oficialii americani au spus că ar putea fi extins ulterior.

O fostă oficială a Trezoreriei, Laura Black, avocată la Akin Gump din Washington, a declarat că Trezoreria încearcă să definească domeniul de aplicare al regulii cât mai restrâns posibil, dar ar necesita o vigilență sporită din partea companiilor care doresc să investească în China. ”Investitorii americani vor trebui să se angajeze într-o diligență mai extinsă atunci când fac investiții în China sau investiții care implică companii chineze care operează în sectoarele acoperite”, a spus ea.

Black a arătat că regulile propuse de Trezorerie mențin fondurile de capital privat și de capital de risc administrate de SUA în mișcare, precum și investițiile unor parteneri din SUA în fonduri gestionate din străinătate și datorii convertibile. Anumite filiale și companii mamă chineze vor fi acoperite de regulă, care ar interzice și unele investiții ale companiilor americane în țări terțe, a adăugat ea.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
china