AMD investighează un posibil hack

AMD investighează un posibil hack
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 19 iun 2024

AMD a anunțat că lucrează cu forțele de ordine, după ce un hacker a publicat pe un forum de specialitate informații confidențiale ale companiei, pentru a vedea dacă, într-adevăr, a fost victima unui atac cibernetic.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Un hacker a postat pe un forum ceea ce pretinde a fi informații furate de la AMD în urma accesării rețelei interne - date despre angajați, documente financiare și alte informații confidențiale.

Ca urmare a acestui fapt, compania a declanșat o investigație internă și colaborează cu forțele americane de ordine pentru a vedea dacă și în ce măsură i-au fost furate datele.

ULTIMA ORĂ Nvidia depășește Microsoft și devine cea mai valoroasă companie publică de pe Wall Street CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Nvidia depășește Microsoft și devine cea mai valoroasă companie publică de pe Wall Street

„Suntem conștienți de o organizație criminală cibernetică care pretinde că deține date AMD furate. Colaborăm îndeaproape cu autoritățile de aplicare a legii și cu un partener de găzduire pentru a investiga afirmația și semnificația datelor" a comunica compania.

Postarea a fost făcută sub pseudonimul IntelBroker, care și-a susținut afirmațiile cu ajutorul unor capturi de ecran, dar nu a oferit o estimare a volumului de informații obținute.

IntelBroker are la activ mai multe atacuri de amploare, precum cel care a vizat DC Health Link (care a dus la o audiere în Congresul Statelor Unite), sau cel asupra Europol Platform for Experts, portal folosit pentru schimbarea de informații între forțele de ordine.

viewscnt
Afla mai multe despre
amd
hack
atac cibernetic
hackeri