Google și Apple vor oferi o funcție de transfer a fotografiilor din Google Photos pe iCloud

Google și Apple vor oferi o funcție de transfer a fotografiilor din Google Photos pe iCloud
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 13 iul 2024

Transferarea fotografiilor între cele două servicii de stocare deținute de Google și Apple va deveni mai simplă pentru utilizatori, odată cu lansarea unei funcții de transfer dinspre Google Photos către iCloud.

Noua facilitate permite utilizatorilor care preferă serviciul de stocare oferit de Apple să-și transfere întreagă colecție de fotografii personale de pe Google Photos.

Urmărește-ne și pe Google News

Aceasta a fost creată special pentru a fi simplu de folosit și permite transferarea directă între Google Photos și iCloud, cu câteva click-uri.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Apple a trimis avertizări de potențiale atacuri cu spyware în aproape 100 de țări CITEȘTE ȘI Apple a trimis avertizări de potențiale atacuri cu spyware în aproape 100 de țări

Utilizatorii pot alege să transfere întreagă colecție de fotografii dintr-o dată sau să selecteze doar anumite albume care să fie copiate pe iCloud.

Anterior, cei care doreau să realizeze acest lucru, trebuiau să descarce manual (sau folosind funcția de download a datelor personale) fotografiile de pe Google Photos și, apoi, să le urce pe iCloud.

Noua facilitate vine în completarea celei în sens invers (dinspre iCloud spre Google Photos) pe care cele două companii au lăsat-o în urmă cu trei ani.

Ambele fac parte din Data Transfer Project, o inițiativă rară prin care marile companii de tehnologie au colaborat pentru simplificarea migrării utilizatorilor între serviciile lor de stocare a fotografiilor.

Din aceeași inițiativă face parte și o funcție dezvoltată de Meta, prin care utilizatorii își pot transfera fotografiile din Facebook pe alte platforme.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
apple
fotografii
google photos
icloud