IDC: Vânzările Vision Pro nu vor depăși jumătate de milion de unități

IDC: Vânzările Vision Pro nu vor depăși jumătate de milion de unități
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 12 iul 2024

Apple nu va vinde mai mult de 500.000 de căști Vision Pro în niciun trimestru din acest an, estimează IDC, care adaugă că vânzările din Statele Unite chiar vor scădea.

La cel puțin 3.500 de dolari, era de așteptat ca prima cască de realitate mixtă Apple să nu se vândă în sute de milioane de exemplare, însă, cel puțin pentru acest an, IDC oferă o estimare în locul producătorului.

Urmărește-ne și pe Google News

Astfel, analiștii IDC cred că vânzările căștii nu vor depăși pragul de jumătate de milion de unități în decursul unui singur trimestru din acest an, după lansarea în Statele Unite din luna februarie.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
UE a aprobat modificările Apple, care vor permite deschiderea sistemului de plăți către terți CITEȘTE ȘI UE a aprobat modificările Apple, care vor permite deschiderea sistemului de plăți către terți

Conform acelorași estimări, în acest trimestru, Apple încă nu a vândut nici 100.000 de căști Vision Pro și se așteaptă ca, în Statele Unite, vânzările să scadă cu 75%.

Însă, aceeași analiști se așteaptă la o creștere în ultimele două trimestre ale anului, grație lansării în afara Statelor Unite. În al treilea trimestru se așteaptă vânzări de peste 200.000 de unități, iar în ultimul, pe fondul sărbătorilor, acestea ar putea tinde spre 350.000.

Conștientă de bariera pe care o reprezintă prețul mare de vânzare, Apple lucrează deja la cel puțin o versiune mai ieftină, care va fi lansată cândva în anii care urmează.

viewscnt
Afla mai multe despre
idc
vision pro
apple
realitate mixtă