Google se pregătește să restricționeze unele extensiile pentru browser-ul Chrome

Google se pregătește să restricționeze unele extensiile pentru browser-ul Chrome
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 5 aug 2024

În cea mai nouă versiune a browser-ul Chrome, extensia uBlock Origin este marcată cu o etichetă ce trădează faptul că aceasta va înceta să funcționeze în curând.

Cauza este implementarea iminentă a Manifest v3 - un set de instrucțiuni care va limita abilitatea extensiilor de a interacționa și manipula conținutul paginilor web.

Urmărește-ne și pe Google News

Aflat de multă vreme în lucru și criticat aspru de utilizatori și dezvoltatori, Manifest v3 va afecta în mod special extensiile de blocare a reclamelor, care, la rândul lor, afectează business-ul Google.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Skype rămâne fără reclame CITEȘTE ȘI Skype rămâne fără reclame

Extensiile de blocare a reclamelor nu vor dispărea după integrarea Manifest v3, dar își vor vedea serios limitate capacitățile de blocare a conținutului din paginile web.

Google Chrome va afișa o lista cu alternative în dreptul tuturor extensiilor care vor avea de suferit după implementarea Manifest v3.

În cazul specific al extensiei uBlock Origin, dezvoltatorul le recomandă utilizatorilor de Chrome versiunea uBlock Lite, însă, aceștia au oricând la dispoziție și opțiunea schimbării browser-ului.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
chrome
extensii
reclame