Fostul director de vânzări către stat al Asesoft devine acționar majoritar la una din firmele care va furniza SRI sistemul IT de control al banilor publici

Fostul director de vânzări către stat al Asesoft devine acționar majoritar la una din firmele care va furniza SRI sistemul IT de control al banilor publici
scris 20 aug 2017

Unul dintre acționarii Nova Tech Integrated Solutions, Răzvan-Iulian Băicoianu, a cesionat un pachet de acțiuni reprezentând 15% din capital către Andrei Cruceru, a cărui cotă în acționariat a crescut de la 40% la 55%, potrivit datelor companiei.

Cruceru este director general al societății, anterior lucrând ca manager pentru vânzări către sectorul public la Asesoft International, compania fondată de Sebastian Ghiță.

Urmărește-ne și pe Google News

Cesiunea titlurilor a fost aprobată de acționari într-o ședință desfășurată la 21 iunie. Valoarea transferului nu a fost precizată.

De asemenea, acționarii au decis ca administratorul Andrei Cruceru să aibă posibilitatea de a delega parțial sau total puterile de administrare către Răzvan-Iulian Băicoianu prin intermediul unei procuri autentificate de către un notar public.

Ceilalți acționari ai Nova Tech Integrated Solutions sunt Giorgia Bordușanu – 30% și Marius Ionuț Marinescu – 15%.

Bordușanu a fost Internal Communication Manager la Asesoft International în perioada decembrie 2012 - septembrie 2015, potrivit datelor unei rețele de socializare profesională.

Nova Tech Integrated Solutions a fost înființată în iulie 2015 de către Răzvan-Iulian Băicoianu - 5% și Liviu Mircea Uruc - 95%, un apropiat al lui Sebastian Ghiță conform informațiilor vehiculate în presă. Uruc este acționar, printre altele, și la Affichage Romania, unul dintre cei mai mari jucători din industria outdoor din România.

Băicoianu deține participații la Acces RB All Solutions și Switch Netlan Communication, ambele cu sediul în județul Prahova. 

Prin majorarea capitalului social de la 200 lei la 600 lei, operațiune aprobată în august 2015, în acționariatul companiei a intrat Andrei Cruceru - 25%, Giorgia Bordușanu - 20% și Iustinian Costel Timofte - 10%. De asemenea, Uruc a ieșit din acționariatul companiei prin cesionarea tuturor acțiunilor deținute către Răzvan-Iulian Băicoianu, care ajunge la o cotă de 45%.

În aprilie 2016, capitalul social este majorat la 1.000 lei și, prin două operațiuni de cesiune de acțiuni, Iustinian Costel Timofte iese din acționariatul Nova Tech și intră Daniel Boangiu (fost director la Novensys și acționar la Smart ID Dynamics), cu o cotă de 20%. Restul acțiunilor revin Răzvan-Iulian Băicoianu - 25%, Andrei Cruceru - 25% și Giorgia Bordușanu – 30%.

Cinci luni mai târziu, Boangiu cedează acțiunile către Andrei Cruceru, care ajunge la o participație de 45%.

în luna mai 2017, Nova Tech Integrated Solutions își majorează capitalul la 1.200 lei și în acționariat intră Marius Ionuț Marinescu, cu o cotă de 15%. De asemenea, Răzvan-Iulian Băicoianu cedează o parte din acțiuni către Giorgia Bordușanu și Andrei Cruceru. La finalul operațiunilor, structura acționariatului îi include pe Andrei Cruceru - 40% din capitalul firmei, Giorgia Bordușanu - 30%, Răzvan-Iulian Băicoianu - 15% și Marius Ionuț Marinescu - 15%.

Cu afaceri de 27,6 milioane de lei în 2016, de la 5,25 milioane în 2015, Nova Tech Integrated Solutions este parte a asocierii conduse de Siveco Romania care a câștigat, la 22 iunie, licitația organizată de Serviciul Român de Informații (SRI) pentru furnizarea sistemului IT prin care instituția afirmă că urmărește un mai bun control al modului de cheltuire a banilor în instituții publice.

Lanțul de cafenele 5 to go intră și pe piața din Timișoara CITEȘTE ȘI Lanțul de cafenele 5 to go intră și pe piața din Timișoara

Sistemul IT va identifica rapid și firmele ai căror acționari sau administratori figurează la mai multe firme și au cazier judiciar, precum și persoanele fizice în cazul cărora sunt neconcordanțe între venitul declarat și clădirile, terenul sau mașinile achiziționate.

Contractul a fost estimat la 114,46 milioane de lei, fără TVA, și a fost atribuit la 22 iunie pentru 95,4 milioane de lei, fără TVA, conform datelor publicate în data de 29 iunie pe www.e-licitatie.ro.

Subcontractanții asocierii conduse de Siveco Romania sunt Romsoft International și BAE Systems Denmark. Potrivit SEAP, liderul asocierii va subcontracta 32,75% din valoarea atribuită către BAE Systems Denmark.

Sistemul IT va fi finalizat în termen de 20 de luni de la data atribuirii, conform datelor din caietul de sarcini. Finanțarea este asigurată de la bugetul de stat și din fonduri europene.

viewscnt
Afla mai multe despre
siveco
nova tech
actionariat
actiuni
cesiune
sri
contract
licitatie