Parte din Divizia Digitală a Orange România, mutată integral în octombrie 2021, în contextul vânzării rețelelor fixe către grupul francez, se mută înapoi la Telekom România Mobile, anunță Gabriel Trăistaru, Digital Director.
"După aproape un an și jumătate în Orange Group, am decis să mă întorc la Telekom România Mobile. Am fost foarte recunoscător că aproape toată echipa mea a acceptat să mă urmeze înapoi. Așadar, începând cu 1 februarie 2023, Divizia Digitală, care în octombrie 2021 s-a mutat integral la Orange, se mută acum înapoi la Telekom România Mobile", anunță acesta.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Orange Oro Holding a fost un vehicul creat de către grupul francez Orange pentru preluarea acțiunilor deținute de grupul elen OTE la fostul Telekom Romania Communications, respectiv 54,01% din capitalul social al operatorului de telecomunicații fixe.
În noiembrie 2021, Telekom Romania Communications și Orange au ajuns la o înțelegere pentru preluarea operațiunilor aferente rețelelor fixe de către grupul francez, fiind astfel confirmate informațiile anunțate de Profit.ro.
Prețul de achiziție, de 295,6 milioane euro - sau 268 milioane euro fără datorii – a oferit companiei preluate o valoare implicită de 497 milioane de euro.
Ulterior, grupul francez Orange a cerut o rambursare parțială din costul achiziției rețelelor fixe ale grupului Telekom România, de anul trecut, urmărind o reducere de 24 de milioane de euro.
În urma fuziunii, Orange Romania Communications este controlată acum de Orange Romania - 54,01% și Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) - 45,99%.
CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Capitalul Orange România Communications - majorat cu valoarea mai multor terenuri ale statuluiProfit.ro a anunțat, în ianuarie, că MCID a primit două oferte pentru furnizarea de servicii de consultanță și de informare juridică în procesul de fuziune dintre Orange Romania Communications și Orange Romania, în scopul elaborării unei strategii de răspuns și de identificare a opțiunilor pe care le are în calitate de acționar minoritar semnificativ, astfel încât să își protejeze interesele și să maximizeze rezultatele obținute în urma procesului de integrare și fuziune.
Ofertele au fost depuse de asocierile formate din Toncescu și Asociații SPRL (lider), KPMG Tax și KPMG Advisory, respectiv Stratulat Albulescu SPRL (lider), Valorem Management Consulting și Arthur D. Little.
Contractul a fost estimat la 4 milioane de lei (fără TVA) și se va încheia la 31 decembrie 2023, potrivit informațiilor MCID.
Orange România este controlată de Atlas Services Belgium - 99,2% și Radcom Inv - 0,8%. Asociații Radcom Inv sunt Liliana Monica Dogaru - 50% și Computerland Romania - 50%, societate deținută integral de omul de afaceri Nicolae Badea.