Directoratul Național de Securitate Cibernetică se află în contact cu compania CrowdStrike pentru remedierea problemelor detectate la sistemele de operare Windows. Ce soluții propune DNSC

Directoratul Național de Securitate Cibernetică se află în contact cu compania CrowdStrike pentru remedierea problemelor detectate la sistemele de operare Windows. Ce soluții propune DNSC
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iul 2024

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) este în contact cu compania CrowdStrike în ceea ce privește problema de funcționalitate a anumitor servicii, cauzată de o eroare de tip „blue screen”, legată de senzorul Falcon CrowdStrike pentru sistemele de operare Windows.

Potrivit unui comunicat de presă al Directoratului, transmis vineri AGERPRES, compania lucrează în mod activ la remediere, iar recomandări pentru rezolvarea acestei probleme au fost transmise deja către toți clienții afectați, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Copiii români, cei mai expuși riscului de sărăcie și excluziune socială din UE CITEȘTE ȘI Copiii români, cei mai expuși riscului de sărăcie și excluziune socială din UE
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Specialiștii DNSC precizează că, în cazul în care sunt întâmpinate probleme cu sistemele de operare care au instalați agenți CrowdStrike, pot fi parcurși următorii pași pentru remediere: se pornește Windows în modul de siguranță, se navighează la directorul din Explorer C:\Windows\System32\drivers\CrowdStrike, se localizează fișierul C-00000291*.sys, se face clic dreapta și se redenumește C-00000291*.renamed, apoi se pornește host-ul în mod normal.

De asemenea, Directoratul recomandă monitorizarea canalelor oficiale de comunicare ale companiei pentru viitoare actualizări legate de această problemă.

Acțiunile companiilor americane CrowdStrike, specializată în securitate cibernetică, și Microsoft au scăzut la bursă în tranzacțiile anterioare deschiderii, după problemele informatice detectate la o serie de servicii ale gigantului informatic, care au afectat, vineri, companii din toată lumea, relatează agenția EFE.

La ora 10:30 (8:30 GMT), titlurile CrowdStrike, incluse în indicele Nasdaq, erau în scădere cu circa 14%, în timp ce acțiunile Microsoft erau pe minus cu aproape 3% înainte de începerea sesiunii de tranzacționare la bursa de la New York.

Potrivit postului de televiziune american CNBC, CrowdStrike a suferit o întrerupere care a afectat companii din toată lumea și care s-a datorat unei probleme cu ultima sa actualizare.

Anterior, Microsoft anunțase o pană informatică la aplicațiile sale din cloud care, potrivit companiei, sunt deja în mare parte rezolvate.

Aceste pene informatice au generat probleme unor companii și instituții din numeroase țări, mai scrie EFE.

viewscnt
Afla mai multe despre
dnsc
crowdstrike