ChatGPT și-a dublat numărul de utilizatori în mai puțin de un an

ChatGPT și-a dublat numărul de utilizatori în mai puțin de un an
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 30 aug 2024

OpenAI anunță că ChatGPT, chatbot-ul care a declanșat frenezia AI-ului din ultimii doi ani, a ajuns să fie folosit de 200 de milioane de utilizatori pe săptămână.

Astfel, ChatGPT are acum de două ori mai mulți utilizatori decât în urmă cu zece luni, când atingea nivelul de 100 de milioane de utilizatori.

Urmărește-ne și pe Google News

Laudele producătorului OpenAI nu se termină aici. Acesta spune că 92% dintre companiile din Fortune 500 îi folosesc produsele.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Operațiune majoră în IT - Apple și Nvidia vor investi în OpenAI. Evaluare de peste 100 de miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Operațiune majoră în IT - Apple și Nvidia vor investi în OpenAI. Evaluare de peste 100 de miliarde de dolari

În același timp, nivelul de utilizare al API-ului (folosit pentru funcționarea soluțiilor terțe) s-a dublat după ce compania a lansat GPT-4o Mini, un model lingvistic mai rapid și mai ieftin.

ChatGPT a fost lansat pe finalul anului 2022 și, de atunci, și-a crescut rapid numărul de utilizatori, dând totodată startul unei adevărate curse de dezvoltare a inteligenței artificiale, la care participă acum numeroase companii, inclusiv Google, Microsoft și Meta.

Acum, se așteaptă ca, în mai multe regiuni ale lumii, să fie adoptate norme de reglementare care să vizeze unele dintre aspectele negative ale tehnologiei, precum răspândirea informațiilor false.

viewscnt
Afla mai multe despre
openai
chatgpt
inteligență artificială
chatbot