Cel mai nou cip Snapdragon aduce 5G pe smartphone-urile ieftine

Cel mai nou cip Snapdragon aduce 5G pe smartphone-urile ieftine
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 3 aug 2024

Qualcomm a anunțat Snapdragon 4s Gen 2, un chipset pentru smartphone-urile care costă sub 100 de euro, ce suportă 5G.

Cel mai nou chipset Qualcomm vine să acopere o gaură în piața smartphone-urilor - cea a modelelor entry-level - acolo de unde lipsea suportul pentru conexiunile 5G.

Urmărește-ne și pe Google News

2,8 miliarde de utilizatori, din regiuni precum America Latină și India, care folosesc dispozitive de sub 100 de euro, sunt vizați de noul chipset Qualcomm, conform unei estimări IDC.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Apple depășește așteptările în pofida scăderii vânzărilor de iPhone CITEȘTE ȘI Apple depășește așteptările în pofida scăderii vânzărilor de iPhone

Construit pe un proces de 4nm, Snapdragon 4s Gen 2 este o versiune simplificată a lui Snapdragon 4 Gen 2, cu opt nuclee, dintre care două de performanță și șase pentru eficiență.

Noul cip Qualcomm suportă implementările standard ale conexiunilor 5G, dar nu și pe cele modificate, care oferă viteze mai mari de transfer și sunt răspândite în anumite regiuni, precum India.

Analiștii se întreabă, însă, care este sensul conexiunilor 5G pentru clienții care nu vor să cheltuiască mulți bani pe un telefon, în condițiile în care 5G-ul atrage de la sine și abonamente mai scumpe.

viewscnt
Afla mai multe despre
qualcomm
snapdragon 4s gen 2
chipset
smartphone
5g