Australia avertizează cu privire la ''amenințarea'' continuă reprezentată de hackerii chinezi

Australia avertizează cu privire la ''amenințarea'' continuă reprezentată de hackerii chinezi
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 iul 2024

Agenția australiană de securitate cibernetică a avertizat într-un document cu privire la "amenințarea" continuă reprezentată de hackerii chinezi pentru Australia, relatează AFP.

În document, Australian Signals Directorate a menționat un grup cunoscut sub numele de "APT40", legat de Beijing.

Urmărește-ne și pe Google News

"APT40 a vizat în mod repetat rețelele australiene, precum și rețelele guvernamentale și private din regiune. Amenințarea pe care o reprezintă pentru rețelele noastre este persistentă", detaliază agenția în document.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Tranzacție - Una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume intră în acționariatul casei românești Global Records, cea mai mare casă de discuri independentă din Europa de Est, care a lansat-o pe INNA CITEȘTE ȘI Tranzacție - Una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume intră în acționariatul casei românești Global Records, cea mai mare casă de discuri independentă din Europa de Est, care a lansat-o pe INNA

Potrivit acestei surse, grupul APT40 a desfășurat operațiuni cibernetice pentru serviciile Ministerului chinez al Securității Naționale, al cărui sediu se află în provincia chineză Hainan (sud), scrie Agerpres.

Agenția a explicat că grupul încearcă să se infiltreze în dispozitive vechi, încă conectate la rețele informatice sensibile, pentru a evita să fie detectat.

"APT40 desfășoară cu regularitate operațiuni de recunoaștere pe rețele strategice din Australia", pentru a-și identifica "țintele", a adăugat ea.

Documentul a fost redactat în colaborare cu agențiile de securitate cibernetică din Statele Unite, Marea Britanie, Germania, Japonia, Coreea de Sud și alți parteneri internaționali.

Experții în securitate cibernetică afirmă că Australia a devenit o țintă principală pentru hackeri, deoarece sistemul său de securitate prezintă lacune.

În noiembrie, principalele porturi din Australia, care reprezintă 40% din volumul de mărfuri al țării, au fost ținta unui atac cibernetic după ce hackerii s-au infiltrat în computerele operatorului portuar DP World.

În urmă cu aproape doi ani, datele personale a peste nouă milioane de clienți ai Optus, unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicații din Australia, au fost furate într-un atac cibernetic.

Medibank, cel mai mare furnizor privat de asigurări medicale din Australia, a anunțat în noiembrie 2022 că datele a 9,7 milioane de actuali și foști clienți ai săi au fost piratate.

viewscnt
Afla mai multe despre
australia
hackeri