Apple spune că-și dezvoltă AI-ul „în mod responsabil”

Apple spune că-și dezvoltă AI-ul „în mod responsabil”
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 8 aug 2024

După mai multe scandaluri privind procesarea fără acord de către companiile de inteligență artificială a informațiilor online, Apple emite un comunicat pentru a se distanța acestea.

Apple a publicat o lucrare tehnică care detaliază căile în care a instruit Apple Intelligence, gama de caracteristici de inteligență artificială care va fi lansată pe iOS, macOS și iPadOS peste câteva luni.

Urmărește-ne și pe Google News

Compania respinge acuzațiile conform cărora a adoptat o abordare discutabilă din punct de vedere etic pentru instruirea unora dintre modelele sale lingvistice, reiterând că nu a folosit niciodată date private ale utilizatorilor.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
De ce riscă Firefox să dispară după ce Google a fost declarat vinovat de practici monopoliste CITEȘTE ȘI De ce riscă Firefox să dispară după ce Google a fost declarat vinovat de practici monopoliste

"Setul de informații folosite pentru antrenare constă în date pe care le-am licențiat de la editori, seturi de date disponibile public sau open-source și informații disponibile public accesate cu crawlerul nostru web, Applebot" se arată în comunicat.

Apple a ținut să iasă cu această comunicare după ce, în mai multe rânduri, numele său a apărut într-o listă de alte companii de inteligență artificială, care au abordări discutabile din punct de vedere etic.

Companii precum Google, Meta și altele au fost acuzate că folosesc orice texte publice pe care le găsesc online pentru a-și antrena modelele lingvistice, fără acordul sau recompensarea celor care dețin drepturile de publicare.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
apple intelligence
ai
inteligență artificială