Fondul de investiții Catalyst Romania finanțează un startup sloven de credite pentru cumpărături în rate BNPL

Fondul de investiții Catalyst Romania finanțează un startup sloven de credite pentru cumpărături în rate BNPL
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 iul 2024

Fondul de investiții Catalyst Romania, condus de antreprenorul și investitorul Marius Ghenea, a anunțat că a participat la o rundă de investiții de 10 milioane de dolari, condusă de alți investitori, acordată unui startup sloven de creditare tip BNPL pentru consumatorii din comerț, prezent și pe piața românească. 

Finanțarea de serie B primită de startup-ul Leanpay este condusă de fondul de investiții bulgar BlackPeak Capital, căruia i s-a alăturat Catalyst Romania Fund II, ambele fiind la prima investiții în compania slovenă. La finanțare au participat și fondurile South Central Ventures și Lead Ventures, care mai investiseră în Leanpay, arată StartUp Cafe.

Urmărește-ne și pe Google News
Tranzacție în România - Proprietarul brandurilor Optiblu și Optiplaza, vândut unui gigant italo-francez CITEȘTE ȘI Tranzacție în România - Proprietarul brandurilor Optiblu și Optiplaza, vândut unui gigant italo-francez
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Startup-ul sloven a dezvoltat o platformă de Point-of-Sale (POS) și Buy Now Pay Later (BNPL), prin care consumatorii primesc credit pentru cumpărături în rate. Leanpay, care s-a extins din Slovenia în România, Ungaria și Serbia, spune că lucrează cu peste 1.500 de magazine partenere, de la care consumatorii pot face cumpărături cu plata în câteva rate. Compania susține că prin serviciile sale peste 120.000 de cumpărători au beneficiat de credit pentru consum, în sistem BNPL. 

„Vedem un potențial mare pentru Leanpay în regiunea noastră și a fost o mutare firească pentru Catalyst să participe la această rundă de investiții, mai ales că putem contribui la crearea unei valori suplimentare semnificative în companie pe una dintre piețele cheie din Europa de Est, România. Avem expertiză specifică în echipă, avem rețeaua locală și putem aduna aici oportunități multichannel pentru Leanpay, așa cum am început deja, în lunile premergătoare investiției”, a spus Marius Ghenea, managing partner al Catalyst Romania.

Leanpay a fost fondat în anul 2016, de antreprenorii sloveni Miša Živić, Janko Medja și Tilen Zugwitz. Startup-ul oprează în România printr-un IFN (instituție financiară nebancară) înregistrat local.

Curentul BNPL este dominat în Europa de „unicornul” suedez Klarna, care a pătruns și în România din anul 2023. De asemenea, o platformă BNPL activă pe piața românească este Mokka.

viewscnt
Afla mai multe despre
catalyst romania
marius ghenea
leanpay