UE are nevoie de bănci mai puternice

UE are nevoie de bănci mai puternice
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 11:25

Sunt necesare bănci mai puternice, în special în Uniunea Europeană, a declarat comisarul european al Economiei, Paolo Gentiloni, care a precizat însă că nu vrea să discute cazul concret al UniCredit SpA și Commerzbank AG, transmite ANSA.

"Vorbind în general, evident avem nevoie de bănci mai puternice, în special în Europa, unde rolul creditorilor în finanțarea economiei reale este mult mai important decât în Statele Unite, și nu avem o bancă europeană în rândul principalilor 10 sau 20 de creditori globali", a afirmat Gentiloni, prezent la reuniunea miniștrilor Finanțelor din zona euro (Eurogrup), care are loc la Luxemburg, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Lunet analizează mai multe opțiuni de finanțare, inclusiv accesarea bursei CITEȘTE ȘI Lunet analizează mai multe opțiuni de finanțare, inclusiv accesarea bursei
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Luna trecută, al doilea grup bancar italian, UniCredit, a anunțat că și-a majorat participația deținută la Commerzbank, generând discuții privind o potențială preluare.

De asemenea, Gentiloni a apreciat că recentele declarații ale ministrului italian al Economiei, Giancarlo Giorgetti, "au fost inspirate de prudența necesară" și de "un efort împărtășit cu Comisia Europeană". Giorgetti a afirmat: "Vom aproba un buget care va necesita sacrificii din partea tuturor, ceea ce înseamnă impozitarea profiturilor suplimentare. Înseamnă taxarea profiturilor și a veniturilor, și este un efort pe care trebuie să-l facă întreaga țară, atât persoanele fizice, cât și IMM-urile și marile companii".

Italia urmează să prezinte luna aceasta proiectul bugetului pe 2025. Ministrul de Finanțe, Giancarlo Giorgetti, lucrează la finanțarea pachetului fiscal pentru 2025, în valoare de aproximativ 25 miliarde de euro, iar până acum doar o jumătate din sumă este disponibilă.

viewscnt
Afla mai multe despre
ue
banci