TABEL Scădere mai accentuată a producției OMV Petrom în trimestrul al treilea, așa cum fusese deja anunțat

TABEL Scădere mai accentuată a producției OMV Petrom în trimestrul al treilea, așa cum fusese deja anunțat
Florin Rusu
Florin Rusu
scris astăzi, 10:35

OMV Petrom, cel mai mare producător integrat de energie din sud-estul Europei, și-a redus cu 5,5% producția în cel de-al treilea trimestru al acestui an comparativ cu perioada similară a anului trecut și 2,6% comparativ cu cea din trimestrul precedent ala cestui an. Scăderea producției de gaze, de 6,75%, a fost mai accentuată decât cea de țiței, de 3,7%, în principal ca urmare a reviziilor efectuate.

În trimestrul al treilea, OMV Petrom a produs 52 mii barili echivalent petrol (bep) pe zi de țiței și 55,3 mii bep/zi de gaze.

Urmărește-ne și pe Google News
GRAFICE Banca maib de la Chișinău - vehicul pentru a lua expunere pe o economie în creștere. Argumentele băncii care vrea să vină la București CITEȘTE ȘI GRAFICE Banca maib de la Chișinău - vehicul pentru a lua expunere pe o economie în creștere. Argumentele băncii care vrea să vină la București
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Și volumul vânzărilor de țiței și gaze au înregistrat o evoluție similară celei a producției, vâmnzările de gaze către terți fiind cel mai redus din ultimile trimestre, de 48,4 mii bep/zi, cu 7,3% sub cele din trimestrul similar al anului trecut.

Vânzările totale de produse rafinate, în schimb, s-au majorat cu 2%, ajungând la 1,54 milioane tone, cel mai înalt nivel al ultimelor trimestre.

Marja de rafinare a fost însă una scăzută, de 7 dolari pe baril, de peste 2 ori mai redusă decât cea de 16,8 dolari pe barili raportată pentru trimestrul al treilea al anului trecut.

Producția de electricitate a fost de 1,46 TWh, cu 1,3% sub cea din aceeași perioadă a anului trecut, însă de aproape 3 ori mai ridicată decât cea din trimestrul al doilea (0,53 TWh).

Evoluția principalilor indicatori operaționali ai OMV Petrom din trimestrul al treilea

Evoluția principalilor indicatori operaționali ai OMV Petrom din trimestrul al treilea

În trimestrul al treilea, România a înregistrat cel mai ridicat preț al energiei de pe piețele cu furnizare în ziua următoare din Europa, iar prețurile de pe piața de echilibrare, pe care este prezentă și OMV Petrom, au avut o evoluție similară în comparație cu cele din restul Europei.

Goldman Sachs și-a redus probabilitatea de recesiune a economiei americane la numai 15% CITEȘTE ȘI Goldman Sachs și-a redus probabilitatea de recesiune a economiei americane la numai 15%

Scăderea producției OMV Petrom nu este o surpriză, ea fiind anunțată încă din luna mai de CEO-ul companiei, Christina Verchere.

“În primul trimestru am avut performanțe bune de producție, de fapt mai bune decât ne așteptam, cu o scădere de doar 4% comparativ cu primul trimestru al anului trecut. Cred că a fost destul de echilibrat între petrol și gaze naturale în primul trimestru. În acest moment, ne menținem anticipația de a produce peste 106.000 de barili echivalent petrol pe zi pentru întregul an. În a doua jumătate a anului avem însă activități de mentenanță, la fel ca anul trecut. Deci, ne așteptăm la o rată de scădere mai mare în a doua jumătate a anului”, a declarat CEO-ul OMV Petrom, Christina Verchere.

Profit.ro a anunțat că producția de hidrocarburi a celei mai importante companii de petrol și gaze din România, OMV Petrom, a scăzut în primul trimestru al acestui an cu aproximativ 4%, sub rata anuală estimată de companie la 5%, de la o medie de 116,3 mii barili echivalent petrol pe zi (bep/zi) în primul trimestru al anului trecut la una de 111,7 mii bep pe zi.

viewscnt
Afla mai multe despre
producție
omv petrom
scădere
anticipare
energie
gaze
țiței
vânzări