SAI Certinvest deschide Oferta Publică Inițială pentru un nou fond

SAI Certinvest deschide Oferta Publică Inițială pentru un nou fond

Alexandru Voicu

Profit.ro
Profit.ro
scris 24 iul 2024

Administratorul de active SAI Certinvest anunță lansarea FIA Certinvest Sector Focus, un fond de investiții alternative destinat investitorilor de retail. Fondul se bazează pe o strategie de alocare activă și diversificată pe sectoare economice cu potențial de creștere la nivel global.

Lansarea fondului se realizează prin intermediul unei Oferte Publice Inițiale (IPO), care se desfășoară în perioada 22 iulie - 20 august 2024. În această perioadă, un număr limitat de unități de fond vor fi disponibile pentru subscriere la valoarea nominală inițială de 10 Euro per unitate. Ulterior subscrierea va fi posibilă doar în perioadele în care fondul este deschis pentru aceste operațiuni, și la valoarea unității de fond calculată în condițiile stabilite de reglementările în vigoare.

Urmărește-ne și pe Google News

Făcut sa se adapteze contextului economic și tendințelor globale de creștere, fondul direcționează resurse către acele industrii și sub-industrii cu potențial de creștere, asigurând astfel un portofoliu bine poziționat în contextul evoluțiilor pieței. Alocarea multisectorială de 75% în titluri de participare și acțiuni ale companiilor din sectoare economice atractive poate varia cu până la 20 de puncte procentuale în situații excepționale, determinate de condițiile piețelor financiare.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

"Venim pe piața cu un produs sofisticat, proiectat să se adapteze permanent contextului economic actual și volatilității crescute care tinde să devină noul normal. Prin lansarea FIA Certinvest Sector Focus, ne propunem să oferim investitorilor o soluție de diversificare inteligentă, aliniată provocarilor curente, și bine calibrată pentru a răspunde nevoilor unui portofoliu de investiții modern. Strategia dinamică pe care FIA Certinvest Sector Focus o aplică permite captarea tendințelor emergente și oportunităților din diverse industrii, cum ar fi inteligența artificială, tehnologia blockchain, bio-genetica sau energia verde", a declarat Alexandru Voicu, CEO SAI Certinvest.

Expunerea este ajustată periodic pentru a permite fondului să asigure un raport echilibrat între risc și randament, diminuând astfel riscul specific investițiilor în acțiuni individuale sau în fonduri concentrate pe un singur sector sau regiune geografică. Fondul tranzacționează pe piețe majore precum New York Stock Exchange, Nasdaq Stock Market, Chicago Mercantile Exchange, Chicago Board of Trade, ICE Futures US, London Stock Exchange, sau Toronto Stock Exchange, Tokyo Stock Exchange cu limite specifice pentru fiecare regiune, pentru a asigura un raport echilibrat între risc și randament.

FIA Certinvest Sector Focus este cel de-al patrulea fond lansat de SAI Certinvest în ultimele 10 luni, după fondurile de investiții alternative cu dată țintă FIA Certinvest Target 2035 & 2045 și FDI Certinvest Hot Stocks, un fond deschis de investiții axat pe acțiuni cu potențial disruptiv în industriile în care operează.

Investiția în FIA Certinvest Sector Focus începe cu achiziția unei unități de fond, iar subscrierile sunt posibile prin platforma digitală InvestOnline, care permite gestionarea facilă și transparentă a investițiilor. Nu se percep comisioane de subscriere sau răscumpărare, iar dividendele sunt  reinvestite pentru a crește valoarea totală a activului fondului și pentru a maximiza randamentul.

SAI CERTINVEST este primul administrator de fonduri independent din România, fondat în urma cu aproape 30 de ani. Cu misiunea de a sprijini oamenii în atingerea independenței financiare, SAI Certinvest se reinventează constant pentru a rămâne relevant într-un viitor caracterizat de autenticitate și empatie.

viewscnt
Afla mai multe despre
certinvest
fond