Profitul net al Garanti BBVA România a depășit 78 milioane lei

Profitul net al Garanti BBVA România a depășit 78 milioane lei
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 aug 2024

Veniturile nete ale Garanti BBVA România au crescut, în intervalul ianuarie – iunie, cu 30,6% ajungând la 319,6 milioane lei față de 244,7 milioane lei în aceeași perioadă a anului trecut, iar creditele și depozitele au fost, de asemenea, pe un trend ascendent.

În intervalul menționat, veniturile nete din dobânzi ale băncii au urcat la 282,1 milioane lei, datorită creșterii volumului de creditare pe toate liniile de business: Corporate (+11%), Retail (+5,9%) și IMM (+9,1%). Astfel, valoarea totală a creditelor acordate a crescut cu 8,4%, la 10,6 miliarde lei.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO One United lansează construcția celui mai mare centru de cercetare și dezvoltare pentru cipuri semiconductoare din sud-estul Europei CITEȘTE ȘI FOTO One United lansează construcția celui mai mare centru de cercetare și dezvoltare pentru cipuri semiconductoare din sud-estul Europei
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

În același timp, depozitele totale ale clienților Garanti BBVA s-au majorat la 12 miliarde de lei, cele mai mari creșteri fiind generate de liniile de business Retail și IMM, care au înregistrat un avans de peste 12%.

După primul semestru din 2024, profitul net al băncii a depășit 78,2 milioane lei, iar activele totale ale Garanti BBVA au atins 15,87 miliarde lei, ceea ce subliniază poziția puternică a băncii pe piață și capacitatea acesteia de a genera valoare adăugată pentru clienți.

Portofoliul total de clienți Garanti BBVA a crescut cu 6,4% în primele șase luni ale anului, iar numărul de carduri a fost de asemenea pe un trend ascendent, înregistrând un plus de aproximativ 10%. În aceeași perioadă, numărul de terminale POS a crescut cu 7,1%, la 16.590, reflectând eforturile continue ale băncii de a spori accesibilitatea și confortul pentru clienți.

FOTO STC Partners, controlat de doi foști manageri Strabag, cumpără un teren în București și lansează ansamblul rezidențial Quartier Ferdinand, investiție de circa 35 mililoane euro CITEȘTE ȘI FOTO STC Partners, controlat de doi foști manageri Strabag, cumpără un teren în București și lansează ansamblul rezidențial Quartier Ferdinand, investiție de circa 35 mililoane euro

Recent, Garanti BBVA a obținut un împrumut subordonat de 10 milioane de euro de la Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB). Cu o maturitate de  șapte ani, această finanțare va fi utilizată pentru scopurile generale corporative ale Garanti BBVA România, inclusiv pentru extinderea portofoliului de credite acordate de bancă mediului de afaceri local.

 

Garanti BBVA face parte din Grupul Garanti BBVA România, alături de Garanti BBVA Leasing și Garanti BBVA Credite de Consum, care completează oferta băncii cu produse specifice de leasing, servicii de management al flotei, precum și credite de consum.

Garanti BBVA România este deținută de Garanti BBVA Turcia (TGB), a doua cea mai mare bancă privată din Turcia. Acționarul majoritar al Garanti BBVA Turcia este grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA).

viewscnt
Afla mai multe despre
garanti bbva românia
bstdb