Alpha Bank România - profit net de 23 de milioane de euro în primul semestru

Alpha Bank România - profit net de 23 de milioane de euro în primul semestru
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 aug 2024

Alpha Bank Romania anunță un profit net de 23 milioane de euro pentru primul semestru al anului 2024. Activele totale au crescut cu 6% comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent depășind 4,6 miliarde euro.

Volumul creditelor de consum, nou acordate, a înregistrat un salt de 9%, față de aceeași perioadă a anului trecut, impulsionat de o cerere crescută pentru finanțare personală.

Urmărește-ne și pe Google News
BCR anunță un profit în creștere cu aproape o cincime în primul semestru și o creștere a creditelor CITEȘTE ȘI BCR anunță un profit în creștere cu aproape o cincime în primul semestru și o creștere a creditelor
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Depozitele clientilor au atins 3,5 miliarde euro, în creștere cu 15%, față de aceeași perioadă a anului precedent.

În ceea ce privește tranzacțiile comerciale procesate de către bancă prin soluțiile de tip POS, Alpha phonePOS și e-commerce oferite comercianților din zona de retail, s-a înregistrat o creștere anuală robustă de 24%.

La începutul anului, Alpha Bank România a finalizat transferul afacerii ecosistemului Orange Money România IFN (portofoliul de clienți, activele digitale și portofoliul de carduri de credit), o mișcare care a consolidat și mai mult poziția băncii pe piață.

FOTO Auchan oferă francezilor produse emblematice românești în magazinul La Defense din Paris CITEȘTE ȘI FOTO Auchan oferă francezilor produse emblematice românești în magazinul La Defense din Paris

Anul trecut, UniCredit a anunțat achiziția Alpha Bank România, tranzacție ce va duce grupul italian pe locul 3 după active pe piața românească.

Alpha Bank Romania este membră a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare și financiare din Grecia. Activitățile internaționale ale Grupului se extind pe lângă România, și în Regatul Unit, Luxemburg și Cipru.

Alpha Bank Romania este o instituție financiară aflată printre primele 10 bănci din țară, cu operațiuni de bancă universală. 

viewscnt
Afla mai multe despre
alpha bank
cont
profit