Președintele Rezervei Federale spune că menținerea dobânzilor ridicate pentru prea mult timp ar putea pune în pericol creșterea economică

Președintele Rezervei Federale spune că menținerea dobânzilor ridicate pentru prea mult timp ar putea pune în pericol creșterea economică
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 iul 2024

Președintele Rezervei Federale, Jerome Powell, și-a exprimat îngrijorarea că menținerea ratelor dobânzilor prea ridicate pentru prea mult timp ar putea pune în pericol creșterea economică, relatează CNBC.

Pregătind terenul pentru o apariție de două zile pe Capitol Hill săptămâna aceasta, liderul băncii centrale a spus că economia rămâne puternică, la fel ca și piața muncii, în ciuda unei scăderi recente.

Urmărește-ne și pe Google News
CONFIRMARE FOTO Celebrul Wendy\'s intră în România. Țintă ambițioasă de restaurante CITEȘTE ȘI CONFIRMARE FOTO Celebrul Wendy's intră în România. Țintă ambițioasă de restaurante
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Powell a citat o oarecare relaxare a inflației, despre care a spus că factorii de decizie sunt hotărâți în a-și atinge obiectivul de 2%, scrie News.ro.

”În același timp, având în vedere progresele înregistrate atât în ​​scăderea inflației, cât și în răcirea pieței muncii în ultimii doi ani, inflația crescută nu este singurul risc cu care ne confruntăm. Reducerea restricțiilor politice prea târziu sau prea puțin ar putea slăbi în mod nejustificat activitatea economică și ocuparea forței de muncă”, a spus el în remarci pregătite.

Comentariul are loc în timp ce se apropie un an de la ultima dată când Comitetul Federal pentru Piața Deschisă a majorat ratele dobânzilor de referință.

Dobânda de împrumut overnight a Fed se află în prezent într-un interval de 5,25%-5,50%, cel mai înalt nivel din ultimii 23 de ani și rezultatul a 11 creșteri consecutive, după ce inflația a atins cel mai ridicat nivel de la începutul anilor 1980.

Piețele se așteaptă ca Fed să înceapă să reducă dobânzile în septembrie și, probabil, să urmeze o reducere cu încă un sfert de punct procentual până la sfârșitul anului.

Cu toate acestea, membrii comitetului pentru politică monetară au indicat doar o reducere, la întâlnirea lor din iunie.

În ultimele zile, Powell și colegii săi au indicat că datele despre inflație au fost oarecum încurajatoare după un salt surpriză la începutul anului.

viewscnt
Afla mai multe despre
jerome powell
sua