VIDEO Finanțări de 4 milioane euro pentru un startup co-fondat și de doi români, în UK. Superbet Ventures, printre investitori

VIDEO Finanțări de 4 milioane euro pentru un startup co-fondat și de doi români, în UK. Superbet Ventures, printre investitori
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 iul 2024

Doi IT-iști români, plecați în Marea Britanie, se numără printre co-fondatorii unui startup care a reușit să obțină finanțări de capital de risc de 3,7 milioane de lire sterline (4,3 milioane EUR), de la o serie de investitori, printre care și Superbet Ventures, fond de investiții al grupului Superbet, liderul pieței de pariuri și jocuri de noroc din România. 

Startup-ul londonez GoJoe a dezvoltat o aplicație de fitness și jocuri de echipă, folosită în principal de angajații companiilor, în team building-uri și la alte activități. GoJoe vine cu un sistem de gamification, prin care angajații companiilor sunt antrenați în jocuri și concursuri distractive, provocări virtuale, competiții cu puncte, hărți live de alergare și NFT-uri. De asemenea, utilizatorii pot face antrenamente virtuale, alături de influenceri și sportivi profesioniști, scrie StartUp Cafe.

Urmărește-ne și pe Google News
TAROM anunță că a ajuns la un acord cu reprezentanții personalului navigant pentru derularea operațiunilor în regim normal CITEȘTE ȘI TAROM anunță că a ajuns la un acord cu reprezentanții personalului navigant pentru derularea operațiunilor în regim normal

Clienții GoJoe sunt în principal companii mari, ca Amazon, Diageo sau PayPal, care vor astfel să le ofere angajaților pachete de beneficii extrasalariale mai interesante. 

Doi avocați britanici, Will Turner (CEO) și Phil Steele (COO - director operațional) au inițiat startup-ul. Ei aveau însă nevoie de IT-iști care să dezvolte soluția tech. Așa i-au cooptat drept cofondatori tehnoci pe românii Costantin Predescu (CTO - director de tehnologie) și Mihai „Bux” Bucșe (inginer principal).

Constantin Predescu a absolvit liceul „Constantin Brâncoveanu” din Târgoviște, pe un profil de informatică, iar apoi s-a dus la București, la Academia de Studii Economice (ASE) și a terminat facultatea în anul 2000. În România el a lucrat inclusiv la eMag, pe un post de web developer, conform profilului său de pe LinkeIn. Din 2014, a plecat să lucreze în Marea Britanie. În 2017, la Londra, a lansat aplicația The Fans, prin care suporterii localizează meciurile de fotbal din apropierea lor.  De fapt, ăsta este hobby-ul său: fotbalul. Mai exact, fotbalul românesc, așa cum scrie pe pagina oficială a startup-ului GoJoe, unde Constantin este CTO și co-founder.

Celălalt co-fondator de origine română al GoJoe, Mihai Bucșe, a terminat Politehnica Bucureșteană în anul 2005, cu o specializare în inginerie de sisteme. A lucrat la firme din România, ca software developer, până în 2012. Din 2013 s-a angajat la o companie din Franța, iar un an mai târziu a plecat la o firmă londoneză. Din 2022 este inginer principal la GoJoe. 

La startup-ul londonez GoJoe mai activează alți doi IT-iști români: Csaba Nacu este designer de produs, iar George-Marian Comarniceanu este front-end developer.

GoJoe a obținut o finanțare de capital de risc de 2,4 milioane de lire sterline (2,8 milioane EUR), în schimbul unui pachet minoritar din business, din partea fondurilor de investiții Venrex Partners, Redrice Ventures, Amrock Ventures și Hellen’s Rock Ventures, potrivit Tech.eu. Cu această investiție, startup-ul vrea să-și mărească baza de clienți, potrivit UKtech.news.

Banca Angliei l-a angajat consilier pe fostul supervizor al BCE CITEȘTE ȘI Banca Angliei l-a angajat consilier pe fostul supervizor al BCE

Aceasta este a doua investiție importantă pe care aplicația de fitness și sănătate o obține în ultimul an și jumătate. În martie 2023, GoJoe a luat o finanțare de 1,2 milioane de lire sterline (1,4 milioane EUR), condusă de Superbet Ventures, fond de investiții al grupului Superbet, controlat de omul de afaceri Sacha Dragic, lider pe piața românească a jocurilor de noroc.  În România, Sacha Dragic investește prin fondul Mozaik, care a primit recent 25 milioane EUR capital de la Uniunea Europeană, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). 

„Suntem încântați să devenim investitori strategici, convinși de viziunea fondatorilor GoJoe. Este exact tipul de startup pe care îl căutăm: cu un model de afaceri foarte scalabil, aflat la intersecția dintre recreere, sport și aplicații sociale, GoJoe are un potențial impresionant de creștere organică, cu o gamă largă de date demografice”, spunea atunci Paul Neagoe, de la Superbet Ventures, citat într-un comunicat oficial.

Startup-ul este susținut și de Michael Carrick, fost căpitan al echipei de fotbal Manchester United, precum și de atletul britanic Alistair Brownlee, camion olimpic la triatlon.

În total, GoJoe a primit investiții de 3,7 milioane de lire sterline (4,3 milioane de euro). 

viewscnt
Afla mai multe despre
startup
superbet ventures
gojoe