Promateris trece pe profit

Promateris trece pe profit
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 1 sep 2024

Compania Promateris – care a realizat anul trecut o investiție de 1 milion de euro în panouri solare la fabrica de la Buftea utilizând fonduri norvegiene – și-a majorat de 3,5 ori câștigul pretaxare EBITDA în primul semestru, la 9,30 milioane lei, de la 2,68 milioane lei în perioada similară a anului trecut.

Promateris (PPL) a realizat în primele 6 luni venituri din vânzări de 52,76 milioane lei, în scădere cu 23,57% față de cele de 69,03 milioane lei din exercițiul financiar precedent. În același interval de raportare, cheltuielile cu materiile prime s-au redus cu 36,87%, la 26,49 milioane lei, de la 41,96 milioane lei, iar cheltuielile cu personalul au fost în relativă stagnare la 8,78 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News

În aceste condiții, rezultatul net a fost pozitiv, de aproximativ 774.000 de lei, față de o pierdere de 4,89 milioane lei, înregistrată la S1 2023. Anul trecut, compania a afișat un rezultat net negativ, de 4,11 milioane lei.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
CONFIRMARE Unul dintre cei mai mari administratori pri­vați de pârtii din România vine cu obligațiuni la bursă CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Unul dintre cei mai mari administratori pri­vați de pârtii din România vine cu obligațiuni la bursă

Activele totale ale Promateris erau la data de 30 iunie de 203,61 milioane lei, în creștere cu 3,86% de la 196,03 milioane lei la jumătatea anului trecut. În aceeași perioadă, datoriile totale au avansat cu 1,13%, la 109,36 milioane lei, de la 108,14 milioane lei.

Fosta Prodplast, companie de producție de mase plastice relocată și pe al cărei teren a fost construit mall-ul Veranda, este controlată de persoane și prin vehicule financiare de familia omului de afaceri Florin Pogonaru, însă cu o diluare semnificativă după primirea în acționariat a Pavăl Holding, entitatea de plasamente bursiere a fondatorilor Dedeman, frații Dragoș și Adrian Pavăl și care a dobândit în anul 2022 un pachet de acțiuni reprezentând 24,03% din capitalul social. Este o masă critică ce a permis noului acționar să o aducă în board pe Karina Pavăl.

La BVB, titlurile companiei se tranzacționează pe volume foarte mici, uneori de doar câteva sute de lei pe sesiune și la ultimul preț de de închidere, de 8,40 lei/acțiune, compania are o capitalizare bursieră de 241,06 milioane lei (48,43 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
promateris
bvb
bursa
paval holding