iHunt Technology vizează vânzarea de obligațiuni corporative în valoare de până la 12 milioane lei

iHunt Technology vizează vânzarea de obligațiuni corporative în valoare de până la 12 milioane lei
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 24 apr 2024

Companie care a trecut pe pierdere în anul 2023, iHunt Technology vizează accesarea din nou a pieței obligatare, cu mai puțin de un an înainte de ajungerea la scadență a titlurilor listate în 2021.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Adunarea Generală Extraordinară de la iHunt Technology Import-Export (HUNT), firmă specializată în vânzarea dispozitivelor mobile, a aprobat un program de emisiuni de obligațiuni corporative neconvertibile în acțiuni, liber negociabile și integral plătite, în limita a maximum 12,00 milioane lei, denominate în moneda națională.

iHunt vizează să se împrumute pentru o perioadă înre 3 și 6 ani, cu opțiune de răscumpărare înainte de scadență la inițiativa societății. Valoarea maximă a dobânzii este vizată a fi între 8% și 10% pe an, reper luat în funcție și de alte exerciții de finanțare prin instrumente cu venit fix pe pe sistemul multilateral de tranzacționare AeRO administrat de Bursa de Valori București unde acționari i Hunt au aprobat să se listeze și obligațiunile corporative ale firmei.

EXCLUSIV Pompierii, polițiștii și jandarmii nu au venit la Fondul lansat de Viorel Cataramă. Omul de afaceri retrage compania de administrare din piața de capital CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Pompierii, polițiștii și jandarmii nu au venit la Fondul lansat de Viorel Cataramă. Omul de afaceri retrage compania de administrare din piața de capital

Programul ar urma să se deruleze într-una sau mai multe runde de emisiuni de obligațiuni în perioada stabilită de Consiliul de Administrație, dar în cadrul unui interval care să nu depășească publicarea în Monitorul Oficial al hotărârii AGEA prin care se aprobă emisiunea de obligațiuni.

Votul acționarilor vine cu mai puțin de un an înainte de ajungerea la scadență a titlurilor obligatare pe care iHunt deja le are listate la cota pieței AeRO a BVB (HUNT25). Emisiunea respectivă, cu maturitate în ianuarie 2025, are o valoare de 7,00 milioane lei și a fost listată în aprilie 2021. Titlurile cu dobândă fixă de 8,50% au ultimul preț de închidere de 98,14 lei pe unitate, fiind cu 1,86% sub valoarea nominală.

Bittnet vinde obligațiuni de peste 6 milioane lei CITEȘTE ȘI Bittnet vinde obligațiuni de peste 6 milioane lei

iHunt Technology a raportat pentru anul 2023 venituri totale din exploatare de 43,25 milioane lei, cu 15,61% mai mici decât cele de 51,24 milioane lei din exercițiul financiar precedent. Societatea care îl are ca acționar majoritar cu o participație de 52,30% pe fondatorul Cezar Stroe a afișat o pierdere de 1,37 milioane lei, față de profitul net de 4,52 milioane lei din 2022.

iHunt s-a listat în vara anului 2019 pe piața AeRO de la BVB unde, la ultimul preț de închidere de 0,4250 lei/acțiune care ar situa capitalizarea bursieră a companiei la 31,96 milioane lei (6,42 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
ihunt
bvb
bursa
obligatiuni