GRAFIC Electromagnetica vine cu un bilanț-dezastru la S1

GRAFIC Electromagnetica vine cu un bilanț-dezastru la S1

Sursa foto: Electromagnetica

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 19 aug 2024

Societate care a găsit cumpărător pentru microcentralele sale din zona Suceava, Electromagnetica vine cu un bilanț-dezastru la S1 2024, adus inclusiv de impasul din zona activităților sale energetice.

Compania Electromagnetica (ELMA) și-a redus cu 55,25% veniturile totale în primul semestru, la 52,11 milioane lei, de la 116,45 milioane lei în exercițiul financiar precedent. Acest recul drastic vine în contextul în care societatea raportează pierderi în toate zonele sale de business, conform datelor analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Înșelătorie cu o aplicație pentru ”investiții”. Un bărbat a pierdut 215.000 de lei după ce i-a transferat reprezentanților aplicației frauduloase CITEȘTE ȘI Înșelătorie cu o aplicație pentru ”investiții”. Un bărbat a pierdut 215.000 de lei după ce i-a transferat reprezentanților aplicației frauduloase
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Astfel, pe segmentul de producție, declinul este de 52,90%, în contextul scăderii livrărilor de corpuri de iluminat de tip LED. De asemenea, veniturile din închiriere s-au diminuat cu 20,27%. Cel mai mare șoc, -61,23%, vine la producția de electricitate, în contextul scăderilor de preț evidențiate în raportarea semestrială.

GRAFIC Electromagnetica vine cu un bilanț-dezastru la S1

Este contextul în care societatea a scos la vânzare 11 centrale hidroelectrice de mică putere (CHEMP-uri), situate în bazinul hidrografic al râului Suceava. Acestea au fost adjudecate la licitație pentru suma de 33,55 milioane lei.

Romgaz și-a majorat profitul cu 9% în urma eliminării contribuției de solidaritate CITEȘTE ȘI Romgaz și-a majorat profitul cu 9% în urma eliminării contribuției de solidaritate

Cheltuielile totale ale Electromagnetica au coborât cu 41,69%, la 62,09 milioane lei, de la cele de 106,49 milioane lei de la S1 2023. Astfel, societatea înregistrează în bilanț o pierdere de 8,97 milioane lei, comparativ cu profitul net de 8,43 milioane lei din primele 6 luni ale anului trecut.

La data de 30 iunie, compania avea active totale de 376,76 milioane lei, în scădere cu 4,44% față de cele de 394,29 milioane lei de la sfârșitul anului 2023. În același interval de raportare, datoriile totale au fost tăiate cu 17,63%, la 39,98 milioane lei, de la 48,54 milioane lei.

Aerostar, companie care la începutul anului și-a reînnoit contractul cu Lockheed Martin, afișează la S1 afaceri în creștere cu o cincime CITEȘTE ȘI Aerostar, companie care la începutul anului și-a reînnoit contractul cu Lockheed Martin, afișează la S1 afaceri în creștere cu o cincime

Electromagnetica, companie unde directorul Eugen Scheușan a fost îndepărtat toamna trecută după 32 de ani la conducerea societății, este controlată în proporție de 65,45% de Infinity Capital Investments, care și-a rotunjit participația în urma unei oferte publice de preluare în care a ieșit din acționariat SIF Muntenia (SIF4) și a fost diluată la un nivel nesemnificativ asociația salariaților prin care fostul director Scheușan își ținea poziția consolidată.

La ultimul preț de la BVB, de 0,2040 lei/acțiune, capitalizarea bursieră a acesteia se ridică la 137,91 milioane lei (27,72 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
electromagnetica
energie
bvb
bursa
infinity capital