Antibiotice Iași își majorează cu o cincime profitul net semestrial

Antibiotice Iași își majorează cu o cincime profitul net semestrial
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 14 aug 2024

Cu plan de investiții de 40,96 milioane lei, Antibiotice raportează pentru pentru prima jumătate a anului creșteri ale afacerilor și câștigului net. Majorare de peste o treiem și a datoriilor.

Antibiotice Iași (ATB) a realizat în primul semestru venituri totale de 379,96 milioane lei, în creștere cu 7,78% față de cele de 352,54 milioane lei din exercițiul financiar precedent. „Extinderea portofoliului de produse contribuie major la dezvoltarea companiei Antibiotice pe piața internă și pe piețele internaționale. Extinderea portofoliului de produse se realizeaza atât prin activitatea proprie de cercetare-dezvoltare, cât și prin in business development (contracte in-licensing)”, spune compania în raportarea semestrială.

Urmărește-ne și pe Google News

În același interval de raportare, cheltuielile totale au urcat cu 7,70%, la 301,53 milioane lei, de la 279,97 milioane lei. Astfel, compania afișează un profit net de 74,19 milioane lei, 19,66% mai mare decât cel de 62,00 milioane lei obținut la S1 2023. Pe întreg anul trecut, câștigul net a fost de 81,09 milioane lei.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Profitul Conpet a scăzut, în pofida creșterii încasărilor ca urmare a majorării cantităților de țiței transportate și a tarifelor CITEȘTE ȘI Profitul Conpet a scăzut, în pofida creșterii încasărilor ca urmare a majorării cantităților de țiței transportate și a tarifelor

La data de 30 iunie, activele totale ale Antibiotice se ridicau la 1,26 miliarde lei, fiind cu 11,04% mai mari decât cele de 1,13 miliarde lei de la sfârșitul anului trecut. În aceeași perioadă, datoriile totale au crescut cu 36,72%, la 399,50 milioane lei, de la 292,21 milioane lei.

Antibiotice Iași, companie deținută în proporție de 53,02% de Ministerul Sănătății, este listată la cota Bursei de Valori București și alt acționar semnificativ este Infinity Capital Investments (INFINITY), cu o participație suplimentată recent la 29,41% din titluri. La ultima cotație de închidere, de 2,9900 lei/acțiune, capitalizarea de piață a societății este de 2,01 miliarde lei (403,90 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
antibiotice
ministerul sanatatii
bvb
bursa
infinity capital investments