Agricover, unul din cei mai importanți jucători din agribusiness-ul românesc, care a listat anul trecut la bursă obligațiuni în valoare de 40 milioane euro, și-a fixat acum strategia de listare la Bursa București, urmând să vândă până la 833,3 milioane acțiuni, cu o valoare nominală de 0,1 lei/acțiune, în perioada 4-16 mai.
Oferta constă într-o ofertă publică adresată investitorilor instituționali și de retail din România și o ofertă destinată investitorilor eligibili din afara României. În urma încheierii cu succes a ofertei, Agricover intenționează să solicite admiterea la tranzacționare a tuturor acțiunilor emise pe piața reglementată operată de Bursa de Valori București.
Pentru tranșa investitorilor de retail, prețul maxim este de 0,5 lei/acțiune (total 416 milioane lei, la o evaluare de circa 1 miliard lei).
28 noiembrie - Profit Financial.forum
BERD (care deține 12,7%) urmând să vândă până la 151,2 milioane acțiuni existente, reprezentând 8,6% din numărul total de acțiuni, iar fondatorul Jabbar Kanani (care deține 87,2%) va vinde până la 404,3 milioane acțiuni existente, respectiv circa 30%.
Detalii pot fi văzute AICI. PROSPECTUL poate fi văzut AICI
Valoarea free-float-ului ulterior ofertei va depinde de numărul de acțiuni noi emise și de numărul de acțiuni existente vândute către noii investitori în cadrul Ofertei. Cu toate acestea, este de așteptat ca free-float-ul să fie de cel puțin 40%, dacă nu vor fi întreprinse acțiuni de stabilizare, a fost anunțat anterior.
Fondatorul Agricover, domnul Jabbar Kanani, care deține în prezent 87,269% din capitalul social, va deține majoritatea acțiunilor companiei după finalizarea ofertei.
CITEȘTE ȘI SIF Oltenia vrea să vândă acțiuni RELE. A ajuns la a 3-a strigareCompania a anunțat anterior că pregătește majorarea capitalului cu 45 milioane lei, la 234 milioane lei, prin emisiunea a până la 450 milioane acțiuni noi, din care un anumit număr vor fi lansate atât în România, printr-o ofertă publică, cât și în alte state, inclusiv prin tranzacții offshore pe baza regulamentului aplicabil SUA.
CITEȘTE ȘI Bittnet Systems listează obligațiuni de 2 milioane euro care intră la în ring la un preț cu 8% peste cel din plasamentul privat. Compania de IT are 15 ani de creștere, inclusiv în etapa 2020-2022, cu "arest la domiciliu" și războiConducerea societății arăta atunci că nu s-a luat nicio decizie cu privire la calea de finanțare preferată. O astfel de decizie va fi luată numai după evaluarea unui număr de criterii, incluzând condițiile de piață și feedback-ul primit din partea potențialilor investitori.
"În cazul în care, ulterior, ar urma să fie făcută o ofertă de valori mobiliare de către Societate, nicio decizie de investiție nu ar trebui luată sau fundamentată în baza acestui anunț, iar orice decizie de investiție cu privire la valorile mobiliare aleSocietății ar trebui să fie luată numai pe baza informațiilor conținute într-un prospect care, dacă va fi cazul, va fi făcut public de către Societate în viitor", preciza compania.
Cu peste 1.000 de salariați, grupul Agricover derulează afaceri în valoare totală de peste 3,5 miliarde de lei și deservește un portofoliu de 9.200 de clienți fermieri, care exploatează peste 2,6 milioane de hectare de teren arabil la nivel național.
CITEȘTE ȘI DOCUMENT Noi schimbări pregătite la pensii private - Sistem de alertă timpurie, investiții în obligațiuni fără rating sau cu calificativ insuficient dacă statul are minimum 50%, introducerea prețurilor Bloomberg - ReutersLa sfârșitul anului 2021, în cadrul grupului lucrau 470 de angajați.
Agricover Holding este deținută de Jabbar Kanani, cu o participație de 87,269% din capitalul social subscris și vărsat, alături de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), care deține 12,727% din acțiunile Agricover Holding, restul de 0,004% fiind deținut de acționari tip listă.
CITEȘTE ȘI MAM Bricolaj – profit net de jumătate de milion de lei la S1: Se observă deja că românii sunt mai prevăzători în privința cumpărăturilor, decizia de achiziție ieșind din zona de impulsLa jumătatea lunii mai, compania a suplimentat un credit de la CEC Bank cu 50 milioane lei, la 120 milioane lei. Recent, Agricover Credit s-a împrumutat cu 10 milioane euro de la European Fund for Southeast Europe.
La începutul lunii iulie, Agricover Credit a suplimentat cu 50 de milioane de lei, la 240 de milioane de lei, un împrumut contractat în 2009 de la UniCredit Bank, pe care anterior l-a majorat cu 57 milioane de lei, la 190 milioane de lei. La jumătatea verii, compania s-a împrumutat cu 10 milioane de euro de la Banca Românească și a prelungit cu un an o linie de credit de 30 milioane de lei
La începutul lunii august, Agricover Credit IFN a notificat piața asupra accesării unei finanțări de 20 milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Câteva zile mai târziu, compania a suplimentat cu 50 de milioane de lei, la 250 de milioane de lei, un credit de la ING Bank Romania, semnat în martie 2013.