Dizolvarea Electroaparataj se împotmolește în instanță

Dizolvarea Electroaparataj se împotmolește în instanță
scris 30 aug 2019

Contestată de unii creditori, decizia din Adunarea Generală a Acționarilor de la Electroaparataj de dizolvare a societății a fost suspendată de instanță. Compania a înregistrat pierderi de un sfert de milion de lei în prima jumătate a anului și nu mai are susținerea pentru a continua activitatea din partea acționarului majoritar, fondul de investiții Broadhurst, înregistrat în Cipru.

Și totuși nu se dizolvă. Electroaparataj (ELJ), pe piață din 1948 și care urma să intre în procedură de dizolvare după un vot al acționarilor, a mai primit drept la viață, cel puțin pentru o perioadă, în urma unei decizii în instanță. Tribunalul Dâmbovița a suspendat hotărârea Adunării Generale a Acționarilor din 11 iunie care viza demararea procedurilor de dizolvare a societății. Contestarea deținerii a fost realizată în calitate de creditori de firmele Safina Rom SRL și Denis Technology SRL.

Urmărește-ne și pe Google News

A realizat pierderi de aproape un sfert de milion de lei în primul semestru, fapt care confirmă, alături de veniturile în declin, că interesul este pierdut pentru activitatea de bază. Acționarul majoritar a semnat încă de la începutul verii decizia de dizolvare voluntară a societății.

Cu pierderi în ultimele 2 exerciții financiare anuale, Electroaparataj, companie care are ca acționar majoritar fondul de investiții Broadhurst, înregistrat în Cipru și condus de Andrei Siminel, a obținut în primele 6 luni ale anului venituri totale de 6,58 milioane lei, cu 23,66% mai mici decât cele de 8,62 milioane lei din perioada similară a anului trecut, iar cheltuielile au fost deasupra acestora, fapt care a rezultat într-o pierdere de aproximativ 238.000 de lei.

Dizolvarea Electroaparataj se împotmolește în instanță
EXCLUSIV Producător român de telefoane mobile vine la Bursă și pune la bătaie până la un sfert din companie CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Producător român de telefoane mobile vine la Bursă și pune la bătaie până la un sfert din companie

Povestea de câștiguri de la Electroaparataj s-a consumat în deceniul trecut, când, în urma unei divizări, sediul vechi și terenul aferent din Șoseaua Pantelimon a fost scos din bilanț, iar grupul NCH, în al cărui conglomerat este Broadhurst, a vândut pentru 60 miliioane de euro activul imobiliar pe care în anul 2015 a fost inaugurat Mega Mall.

Pentru 30 iunie 2019, compania nu mai raportează pe bilanț decât active de 12,73 milioane lei, fapt pentru care nici povestea lichidării actuale nu mai este una să suscite interes, în pofida unei capitalizări deizorii, de sub 1 miliion de euro, la momentul suspendării de la tranzacționare a acestor acțiuni, la sfârșitul lunii iunie.

viewscnt
Afla mai multe despre
electroaparataj
broadhurst
bvb
bursa
insolventa
greva