Autoritatea de Supraveghere Financiară l-a sancționat pe șeful de un sfert de veac de la SIF Transilvania pentru că anul trecut nu a dat curs conform dispunerilor supraveghetorului pieței unei cereri de completare a ordinii de zi a AGA de bilanț de anul trecut.
O nouă sancțiune pentru directorul SIF Transilvania (SIF3), Mihai Fercală. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis amendarea cu 11.000 de lei a celui care conduce de peste 25 de ani societatea pentru că nu a inclus pe ordinea de zi a Adunării Generale Ordinare a Acționarilor din aprilie 2018 puncte solicitate de acționari concentrând peste 5% din titlurile SIF Transilvania.
Decizia supraveghetorului pieței publicată astăzi pe portalul Bursei de Valori București menționează faptul că Directoratul SIF Transilvania nu a efectuat în mod corespunzător, la dispunerea aceleiași ASF, modificările la ordinea de zi solicitate de acționari grupați în jurul fostului arbitru constănțean Constantin Frățilă, adversar în ultimii 7 ani cu Fercală în dispute legate de activitatea SIF-ului, dar și de societatea COMCM Constanța (CMCM).
CITEȘTE ȘI Regele Iordaniei își anulează vizita în România în urma anunțului privind mutarea ambasadei la IerusalimSunt ecouri ale unui conflict vechi și care acum are șanse de încheiere. În piață, investitorii interpretează că oferta de răscumpărare propusă de conducerea SIF Transilvania care include o componentă de schimb între un pachet de acțiuni cu simbolul SIF3 și pachetul majoritar deținut de societate la COMCM ca rezultatul unei înțelegeri între Fercală și Frățilă, în urma căreia ultimul să fie scos din acțioanriatului SIF-ului cu sediul în Brașov.
Cum o astfel de înțelegere ar trăda principiile pieței de tratament egal acordat tuturor investitorilor, la Adunare Generală Extraordinară de la SIF Transilvamnia de la începutul acestei luni, directorul Fercală a negat ferm o astfel de posibilitate. „Nu poate trage nimeni nicio concluzie că Mihai Fercală a vrut să-i facă lui Constantin Frățilă o favoare”, a declarat șeful SIF-ului, amintind de certurile și litigiile în care s-au aflat în trecut. „Noi nu putem face nicio înțelegere absolut cu nimeni.”