După o perioadă mai dificilă în activitatea companiei, Impact Developer & Contractor este în măsură să distribuie un dividend brut de 0,034 lei/acțiune și să deruleze un program de răscumpărări pentru 3,60% din acțiunile proprii.
Consiliul de Administrație al Impact Developer & Contractor (IMP) a convocat pentru data de 24 aprilie Adunările Generale ale Acționarilor, pe ordinea de zi figurând atât distribuirea de cash către acționari, cât și o schemă de compensare a angajaților și conducerii. Aproape jumătate din profitul net de repartizat de 19,98 milioane lei va pleca spre acționari sub forma unor dividende în valoare de 9,33 milioane lei.
Dividendul brut propus este de 0,0340 lei/acțiune, iar acesta, calculat la nivel net și raportat la ultimul preț de închidere de la Bursa de Valori București de 0,9800 lei/acțiune, conferă investitorilor un randament de 3,30%, dublu sau chiar triplu față depozitele bancare, dar semnificativ sub media companiilor din structura indicelui reprezentativ BET.
Banii vin târziu. Data plății de 24 octombrie este mai apropiată de cea a SIF-urilor cu probleme de lichiditate, decât de cele ale societăților dinamice de la BVB. Acționar majoritar este omul de afaceri Gheorghe Iaciu, care la sfârșitul anului trecut concentra 56,05% din acțiuni, iar acesta urmează să încaseze 5,23 milioane lei.
CITEȘTE ȘI SIF Banat Crișana propune 2 variante de distribuire a profitului: dividende cu randament de 2% sau răscumpărări de toți baniiÎn Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor programată pentru aceeași zi, acționarii Impact ar urma să aprobe diminuarea capitalului social cu 3,42 milioane lei prin anularea acțiunilor dobândite în programul de răscumpărări derulat de societate.
O iau de la capăt. Compania are în vedere noi achiziții din piață ale acțiunilor proprii, propunând acționarilor un program de buy-back pentru un număr de până la 10 milioane titluri, reprezentând 3,60% din capitalul social al emitentului. Suma alocată pentru răscumpărările care ar urma să fie derulate în termen de 18 luni de la publicarea în Monitorul Oficial al deciziei AGEA poate urca până la 15 milioane lei.
Titlurile răscumpărate ar urma atât să fie anulate în vederea reducerii capitalului social, cât și pentru a susține un program de motivare și fidelizare a personalului. Astfel, 1 milion de acțiuni ar urma să ajungă la angajați, iar celelalte 1 milion de acțiuni la conducere, respectiv 230.000 de titluri la directorul general, în prezent Bogdan Oșlobeanu, iar 770.000 de acțiuni a membrii Consiliului de Administrație.