Cum se va face transferul acțiunilor Simtel Team la cota pieței reglementate a BVB

Cum se va face transferul acțiunilor Simtel Team la cota pieței reglementate a BVB
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 31 iul 2024

Listată acum 3 ani pe piața AeRO, compania de inginerie și specializată în instalarea de centrale fotovoltaice Simtel se mută la cota pieței reglementate, începând cu 12 august.

După ce la jumătatea lunii anunțase investitorii de pe bursă că a obținut aprobarea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) pentru mutarea acțiunilor sale la cota pieței reglementate a Bursei de Valori București, Simtel Team (SMTL) a decis acum asupra pașilor pe care îi va urma pentru a părăsi piața AeRO.

Urmărește-ne și pe Google News

Astfel, data de începere a tranzacționării pe piața reglementată a BVB este 12 august. În cele 2 sesiuni premergătoare, pe 8 și 9 august, titlurile societății vor fi suspendate de la tranzacționare de pe piața AeRO. După închiderea sesiunii din 7 august, toate ordinele existente pe simbolul SMTL în sistemul de tranzacționare Arena vor fi eliminate.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
ULTIMA ORĂ Rompetrol vrea să atace la Curtea Constituțională suprataxa de solidaritate impusă petroliștilor CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Rompetrol vrea să atace la Curtea Constituțională suprataxa de solidaritate impusă petroliștilor

Simtel s-a listat în vara anului 2021 pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare AeRO, unde, la ultimul preț de închidere, de 53,40 lei/acțiune, are o capitalizare bursieră de 421,21 milioane lei (84,66 milioane euro).

Promovând la cota pieței reglementate a BVB, titlurile Simtel ar urma și să părăsească indicele BET-AeRO în a cărui structură are cel mai mare procentaj, de 11,03%.

viewscnt
Afla mai multe despre
simtel team
bvb
bursa
asf