Bursa încheie săptămâna într-o notă neconcludentă

Bursa încheie săptămâna într-o notă neconcludentă

Sursa foto: Aedka123 / dreamstime.com

scris 15 mai 2020

După 2 sesiuni de vânzări, piața a avut o revenire modestă pe volume mici, indicii principali ajungând în zone neutre. Închiderile divergente la nivelul principalelor acțiuni sugerează, de asemenea, o nehotărâre a investitorilor.

Companiile listate la Bursa de Valori București și-au consumat etapa raportărilor trimestriale, iar acum analiștii și investitorii vor avea un mic răgaz pentru interpretarea lor și găsirea unei direcții pentru piață, în funcție și de climatul la nivel extern. Cum cea mai mare parte a etapei de blocare a economiei s-a consumat însă în aprilie și mai mai probabil este ca jucătorii să așteptre pentru conturarea unei imagini mai clare la raportările de la jumătatea anului.

Urmărește-ne și pe Google News

Deși indicii au închis pe linie „pe verde”, ultima sesiune a săptămânii a fost mai degrabă una de indecizie. Aceasta s-a văzut prin lichiditatea restrânsă, rulajul pieței de acțiuni fiind de numai 26,77 milioane lei (5,53 milioane euro), cât și prin faptul că în top 10 tranzacționare un număr de 4 acțiuni au consemnat scăderi, 5 titluri au avut deprecieri, iar un simbol a fost în staționare.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
Declin de 1% al bursei românești. Peste jumătate din tranzacții, pe acțiunile bancare CITEȘTE ȘI Declin de 1% al bursei românești. Peste jumătate din tranzacții, pe acțiunile bancare

Astfel, tilturile cu cele mai mari schimburi, de 6,34 milioane lei, au înregistrat un recul de 0,73%, până la prețul de 1,8960 lei/acțiune. Prin contrast, OMV Petrom (SNP), pe locul 2 în clasamentul transferurilor, cu 4,17 milioane lei, au avut un avans de 0,61%, până la prețul de 0,3315 lei/acțiune.

Chiar dacă au fost anulări ale mișcărilor de sens contrar, sensul pieței a fost ascendent, cu un câștig de 0,38% atât pentru indicele compozit BET Plus, cât și pentru indicele reprezentativ BET, ultimul stabilizându-se la nivelul de 8.174,10 puncte, unde din punct de vedere tehnic este blocat între mediile mobile exponențiale de 21 de zile (EMA21) și 55 de zile (EMA55), dar și între retragerile Fibonacci de 38,20% și 50,00% aplicabile scăderii din martie, așa cum se vede pe graficul atașat.

Bursa încheie săptămâna într-o notă neconcludentă

Titlurile grupului bancar austriac Erste (EBS), listate secundar la BVB, au adunat volume echivalente cu 3,20 milioane lei, într-o zi în care au avut o deviație nesemnificativă față de referință, iar titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) au suferit un declin de 1,07%, până la prețul de 11,12 lei/acțiune, pe al 4-lea rulaj al zilei, de 1,58 milioane lei.

Pe segmentul energetic, al cărui indice sectorial BET-NG a avansat cu 0,81%, titlurile Nuclearelectrica (SNN) au închis la prețul de 16,46 lei/acțiune, cu 0,12% peste nvelul de vineri, pe tranzacții de 1,43 milioane lei, titlurile Romgaz Mediaș (SNG) s-au apreciat cu 0,86%, până la prețul de 29,35 lei/acțiune și titlurile Electrica (EL) au staționat la prețul de 10,05 lei/acțiune, pe o activitate de 1,10 milioane lei. Romgaz a raportat o creștere de 5,5% a profitului net trimestrial al 571,9 milioane lei, în pofida reducerii producției.

Pe transferuri de 1,40 milioane lei, peste mediana acestui emitent, titlurile Digi Communications (DIGI) au coborât cu 0,30%, până la prețul de 33,50 lei/acțiune, în ziua în care compania care dețne operatorul telecom RCS&RDS a raportat o adâncire de 3 ori a pierderilor la 3 luni, la 56 milioane euro. Prin contrast, titlurile Fondul Proprietatea (FP) au crescut cu 1,16%, până la prețul de 1,1750 lei/acțiune, pe schimburi de 1,28 milioane lei, dinamica fiind similară și pentru indicele financiar BET-FI, care a închis la nivelul de 42.184,28 puncte.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
erste
digi