Acțiunile europene au închis în creștere, investitorii analizând inflația din zona euro. Indicele Stoxx 600 a urcat cu 2,3% în luna mai

Acțiunile europene au închis în creștere, investitorii analizând inflația din zona euro. Indicele Stoxx 600 a urcat cu 2,3% în luna mai
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 iun 2024

Bursele europene au închis în creștere, în condițiile în care investitorii au analizat date noi despre inflația din zona euro și implicațiile acestora pentru decizia de săptămâna viitoare a Băncii Centrale Europene (BCE) referitoare la dobânda de referință, transmite CNBC.

Indicele regional Stoxx 600 a urcat vineri cu 0,28%. Indicii sectoriali au fost în cea mai mare parte în teritoriu pozitiv, acțiunile companiilor de utilități adăugând 1,04%, în timp ce titlurile din sectorul tehnologic au pierdut 1,48%, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
TABEL Ieftiniri de Ziua Copilului. Benzina a coborât sub 7 lei/l în 3 stații din capitală CITEȘTE ȘI TABEL Ieftiniri de Ziua Copilului. Benzina a coborât sub 7 lei/l în 3 stații din capitală
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Stoxx 600 a încheiat luna mai în creștere cu 2,3%, acesta fiind cel mai mare câștig din martie, au arătat datele Refinitiv.

Retailerul britanic JD Sports s-a situat aproape de partea de jos a indicelui de referință paneuropean, scăzând cu până la 12% înainte de a tempera ușor pierderile, după ce a raportat o scădere a vânzărilor din primul trimestru din Marea Britanie.

Inflația din zona euro a accelerat la 2,6% în mai, fiind puțin mai mare decât preconizaseră analiștii, de 2,5%, au arătat vineri date noi publicate de agenția de statistică Eurostat.

Creșterea vine în timp ce Banca Centrală Europeană (BCE) este așteptată să reducă ratele dobânzilor la întâlnirea din 6 iunie, pentru prima oară din 2019.

Date noi din Italia au arătat, de asemenea, că economia a crescut cu 0,3% în primul trimestru, o rată de creștere similară așteptată pentru restul anului.

În altă parte, acțiunile din SUA au scăzut vineri, în timp ce investitorii au evaluat cel mai recent set de câștiguri ale companiilor și au așteptat un raport cheie privind inflația. În Asia Pacific, piețele au crescut pe baza datelor noi din economiile majore din regiune.

Indicele DAX din Germania a stagnat vineri, CAC 40 al bursei din Paris a urcat cu 0,18%, în timp ce indicele FTSE 100, al bursei din Londra, a avansat cu 0,54%. Indicele italian FTSE MIB a crescut cu 0,13%, iar indicele spaniol IBEX 35 a scăzut cu 0,14%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni