Romgaz a selectat aranjorii programului de emisiuni de obligațiuni corporative. Listare duală, în Luxemburg și la București

Romgaz a selectat aranjorii programului de emisiuni de obligațiuni corporative. Listare duală, în Luxemburg și la București
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 31 mai 2024

Compania de stat Romgaz, cel mai mare producător și operator de înmagazinare de gaze naturale din România, totodată producător de energie electrică, a selectat un număr de 6 instituții financiare pentru a juca rolul de aranjori în cadrul sindicatului de intermediere a programului său de emisiuni de obligațiuni corporative, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Acestea sunt BT Capital Partners SA, Citigroup Global Markets Europe AG, Erste Group Bank AG, JP Morgan SE, Raiffeisen Bank International AG și UniCredit Bank GmbH.

După un acord istoric, Airbus vede viitorul în negru CITEȘTE ȘI După un acord istoric, Airbus vede viitorul în negru

Selecția a fost realizată în urma analizei ofertelor neangajante transmise de mai multe instituții, cărora le-au fost solicitate oferte indicative.

Cum a anunțat anterior Profit.ro, Romgaz vizează un program cu valoare totală estimată la 1,5 miliarde euro, de tip EMTN (Euro Medium Term Notes).

În premieră, Microsoft intră pe pierdere în România CITEȘTE ȘI În premieră, Microsoft intră pe pierdere în România

Emisiunea inaugurală, dorită a fi lansată anul acesta, va fi de 500 milioane euro, negarantată, cu maturitate între 5 și 12 ani și cu scop corporativ general, incluzând investiții pentru proiectul Neptun Deep.

Având în vedere nivelul programului de tip EMTN, conducerea executivă a Romgaz este de părere că listarea programului și a emisiunii inaugurale trebuie să aibă loc în principal pe Bursa de la Luxemburg, care asigură accesul societății la o gamă mai extinsă de finanțatori. În același timp, piața locală de capital poate susține emisiunea inaugurală de obligațiuni, investitorii locali având resursele necesare pentru a subscrie în cadrul emisiunii″, se arată într-un document al companiei.

FOTO Lockheed Martin și Aerostar Bacău au deschis primul centru de mentenanță din Europa pentru elicoptere S-70 Black Hawk CITEȘTE ȘI FOTO Lockheed Martin și Aerostar Bacău au deschis primul centru de mentenanță din Europa pentru elicoptere S-70 Black Hawk

După cum a relatat Profit.ro, Romgaz vrea să contracteze și 2 împrumuturi bancare, respectiv o linie de credit de 150 milioane euro, echivalent în lei, de la Banca Transilvania, și una de 100 milioane euro de la UniCredit Bank.

Romgaz se pregătește să-și rectifice bugetul de venituri și cheltuieli pe anul în curs, anticipând acum un profit net de 2,028 miliarde lei în 2024, cu 21% mai mic decât cel prognozat prin bugetul aprobat de acționari în martie (2,567 miliarde lei).

Și programul de investiții va fi revizuit ușor în scădere, de la 4,733 la 4,414 miliarde lei. Componenta principală, reprezentată de finanțarea acordată filialei Romgaz care deține 50% din Neptun Deep, care va deveni cea mai mare exploatare offshore de gaze naturale din Marea Neagră românească, se reduce de la 3,293 la 2,858 miliarde lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
romgaz obligațiuni
romgaz credite
romgaz investiții