Cioloș, unei persoane ce îi reproșează că a trimis conversia la CCR: Legea să rezolve problema celor în dificultate

Cioloș, unei persoane ce îi reproșează că a trimis conversia la CCR: Legea să rezolve problema celor în dificultate
scris 24 nov 2016

Premierul Dacian Cioloș i-a răspuns, pe Facebook, unei persoane care i-a reproșat că i-a stricat sărbătorile de iarnă după ce a trimis Legea conversiei la Curtea Constituțională, el precizând că a făcut acest lucru pentru că a încercat să-și facă datoria față de cei pentru care a susținut-o și pentru ca legea ”să rezolve problemele oamenilor în dificultate și nu a speculatorilor, care au luat credite de milioane”.

”Sper să intelegeți că am încercat să-mi fac datoria față de cei pentru care am susținut această lege cu amendamentele pe care le-am propus pentru ca legea să rezolve problemele oamenilor în dificultate și nu a speculatorilor, care au luat credite de milioane. Dacă nu trimiteam noi legea, acum, inainte de a intra în vigoare la Curtea Constituțională, ea putea să-și facă efectul și să fie contestată de unele bănci mai târziu, cu rezultate dezastruoase pentru beneficiari în cazul în care ar fi fost găsită cu elemente de neconstituționalitate atunci. Dacă se identifică acum elemente de neconstituționalitate, o putem încă modifica înainte de a intra în vigoare”, a scris Dacian Cioloș.

Urmărește-ne și pe Google News

Răspunsul premierului a venit după ce o persoană i-a scris că trimițând Legea conversiei la CCR și-a făcut datoria față de bănci, scrie News.ro.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

”Vă «mulțumesc» pentru sărbătorile nefericite care mi le-ați asigurat trimițând Legea Conversiei CHF la CCR și pentru că v-ați făcut datoria față de bănci și nu față de noi...”, a scris o doamnă pe pagina premierului.

Permisul de conducere auto va fi modificat CITEȘTE ȘI Permisul de conducere auto va fi modificat

Judecătorii Curții Constituționale au decis, miercuri, să amâne pentru 18 ianuarie pronunțarea unei decizii privind Legea conversiei creditelor în franci elvețieni la cursul de la data contractării creditelor.

Sesizarea a fost făcută de Guvern pe 24 octombrie, după adoptarea de către Parlament a legii care prevede conversia creditelor în franci elvețieni la cursul de la data acordării.

Executivul consideră că legea operează retroactiv, dar a dat aviz pozitiv proiectului în condițiile în care ar fi fost incluse mai multe prevederi cu caracter social, precum un grad de îndatorare și un plafon.

Conversia creditelor în franci elvețieni la cursul de la data acordării nu va intra în vigoare înainte ca magistrații Curții Constituționale să verifice dacă legea respectă sau nu Constituția.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacian ciolos
franci elvetieni