Bursele europene închid în declin puternic

Bursele europene închid în declin puternic
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 aug 2024

Piețele europene de capital au închis în scădere accentuată, în timp ce investitorii au procesat o serie de măsuri ale băncilor centrale și date economice noi din Statele Unite, transmite CNBC.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în scădere cu 1,29%. Toate bursele regionale majore și majoritatea sectoarelor au terminat tranzacțiile în teritoriu negativ, arată news.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
CONFIRMARE Ajuns într-un impas cu privire la soluția tehnologică, proiectul Contrapărții Centrale are nevoie de o actualizare și merge în AGA de la BVB CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Ajuns într-un impas cu privire la soluția tehnologică, proiectul Contrapărții Centrale are nevoie de o actualizare și merge în AGA de la BVB
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Băncile au scăzut cu 4,48%, în timp ce retailul a fost printre singurele sectoare care au crescut, cu 1,27%.

Acțiunile europene și-au extins pierderile în ultima oră de tranzacționare, după noi date economice din Statele Unite, unde cererile inițiale de șomaj au fost peste așteptări, în timp ce datele din producție au adăugat o imagine mai amplă a încetinirii activității economice.

Indicel american Dow Jones Industrial Average a scăzut, deoarece datele au stârnit îngrijorări cu privire la starea economiei SUA.

Atmosferă de vacanță, cu volume foarte mici la BVB CITEȘTE ȘI Atmosferă de vacanță, cu volume foarte mici la BVB

Înapoi în Europa, Banca Angliei a anunțat că reduce ratele dobânzilor, ducând dobânda cheie la 5%,de la cel mai mare nivel din ultimii 16 ani, de 5,25%.

Banca Angliei a spus că Comitetul de politică monetară a votat pentru reducerea dobânzilor cu o majoritate de cinci la patru.

Întâlnirea BOE are loc în urma celei a Rezervei Federale din SUA, care s-a încheiat cu o menținere a ratelor dobânzilor.

Banca Transilvania capitalizează BT Pensii, după preluarea BRD Pensii CITEȘTE ȘI Banca Transilvania capitalizează BT Pensii, după preluarea BRD Pensii

La conferința sa de presă, președintele Fed, Jerome Powell, a declarat că o reducere a dobânzii în septembrie – pe care traderii o consideră aproape sigură – este ”pe masă”, atâta timp cât datele despre inflație continuă să susțină această măsură.

Indicele german DAX a scăzut cu 2,3%, CAC 40, al bursei din Paris, cu 2,14%, iar FTSE 100, al bursei din Paris, cu 1,01%. Indicele italian FTSE MIB a coborât cu 2,68%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni