Fermierii maghiari au protestat pe străzile Budapestei cu cămile

Fermierii maghiari au protestat pe străzile Budapestei cu cămile
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 aug 2024

Un grup de fermieri maghiari protestatari au condus două cămile prin centrul Budapestei, îndreptându-se spre Ministerul Agriculturii, în încercarea de a sensibiliza opinia publică cu privire la impactul grav al schimbărilor climatice asupra sectorului agricol din Ungaria, scrie Reuters.

“Legătura dintre cămile și deșert este evidentă”, a declarat Laszlo Kulcsar, organizatorul protestului. “Acesta este motivul pentru care ne-am gândit la această idee de a folosi cămilele pentru a evidenția deșertificarea țării”, arată G4Food.

Urmărește-ne și pe Google News
Companiile occidentale continuă să furnizeze componente cheie pentru mașinăria de război a Rusiei CITEȘTE ȘI Companiile occidentale continuă să furnizeze componente cheie pentru mașinăria de război a Rusiei
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Schimbările climatice reprezintă o amenințare tot mai mare pentru Ungaria, în special pentru regiunea centrală Homokhatsag, o zonă agricolă crucială care produce porumb, cereale și floarea soarelui, au avertizat oamenii de știință. Sectorul a suferit pierderi de miliarde de dolari în ultimii ani din cauza secetelor severe.

Protestatarii, în număr de aproximativ 60 și însoțiți de muzicieni și artiști, au cerut guvernului să lanseze un program de colectare a excesului de apă de ploaie și a apei de la inundații pentru irigații în perioadele secetoase.

 VIDEO Rafinăria Tuapse din Rusia, avariată în urma unui atac cu drone din Ucraina. Rușii anunță că au distrus 75 de drone CITEȘTE ȘI VIDEO Rafinăria Tuapse din Rusia, avariată în urma unui atac cu drone din Ucraina. Rușii anunță că au distrus 75 de drone

“În acest moment, râurile sunt constrânse între baraje, avem o protecție strictă împotriva inundațiilor, ne protejăm de inundații, dar în loc de asta, ar trebui să gestionăm inundațiile”, a declarat fermierul Peter Balogh.

În 2022, o secetă “istorică” a cauzat pierderi de 1 000 de miliarde de forinți (2,7 miliarde de dolari) pentru sectorul agricol, potrivit Ministerului Agriculturii.

FOTO Schemă majoră de deturnare de fonduri alocate armatei ucrainene CITEȘTE ȘI FOTO Schemă majoră de deturnare de fonduri alocate armatei ucrainene

Anul acesta, Ungaria a cunoscut perioade de secetă similare. Un raport al Serviciului Meteorologic Maghiar publicat miercuri arată că peste 80 % din teritoriul țării se confruntă cu secetă de nivel mediu până la severă.

Seceta din acest an a cauzat deja o pierdere de cel puțin 240 de miliarde de forinți (655 de milioane de dolari) în profituri numai din producția de porumb, a declarat economistul Gyorgy Rasko, citat de postul de televiziune RTL.

viewscnt
Afla mai multe despre
budapesta
camile