Valoarea totală a instrumentelor financiare pe segmentele de acțiuni și venit fix listate la Bursa de Valori București (BVB) în primele opt luni ale acestui an a ajuns la aproximativ 533 milioane în echivalent euro, a anunțat luni bursa.
"Bursa de Valori București (BVB), institutie fundamentală a pieței de capital din România, a facilitat cu succes finanțări de peste jumătate de miliard de euro doar în primele opt luni ale acestui an. Valoarea totală a instrumentelor financiare pe segmentele de acțiuni și venit fix listate la BVB a ajuns la aproximativ 533 milioane în echivalent euro, de la începutul anului și până la finalul lunii august", a anunțat BVB.
În total, opt emitenți, printre care și statul român, reprezentat de Ministerul Finanțelor Publice, s-au finanțat cu succes prin emisiuni de instrumente financiare listate pe bursa românească în perioada ianuarie-august 2020, scrie News.ro.
CITEȘTE ȘI Iohannis a semnat luni decretele pentru rechemarea a 14 ambasadori, inclusiv a lui Dan Mihalache, ambasador al României în Marea Britanie și a lui Adrian Cioroianu, ambasador delegat permanent al României pe lângă UNESCO"Este un semnal extrem de puternic, chiar și în această perioadă de pandemie, ca accesarea unor surse multiple de finanțare, care să includă și piața de capital, face parte dintr-un mix sănătos pentru orice activitate economică. Atât companiile private, cât și statul român au apelat cu succes la Bursa de Valori București pentru a atrage capitalul atât de vital pentru a mișca economia. Universul investițional se extinde în mod accelerat pentru investitorii prezenți pe bursa românească și a crescut cu peste jumătate de miliard de euro doar luând în considerare listările de acțiuni și obligațiuni din primele opt luni. Bursa este în continuă expansiune și avem semnale încurajatoare din partea intermediarilor autorizați ca mai mulți emitenți se pregătesc să acceseze piața de capital", a declarat Radu Hanga, președintele Bursei de Valori București.
La rândul său, Adrian Tanase, CEO BVB, afirmă că vrea să le ofere investitorilor posibilitatea de a accesa piața de capital în funcție de profilul lor de risc.
"Succesul bursei românești este reprezentat de acest mix dat de prezența emitenților mari, cu acționariat privat sau de stat, dar și al celor din segmentul IMM, cât și de apetitul investitorilor români care accesează din ce în ce mai frecvent instrumentele disponibile pe piața de capital în căutarea unor plasamente superioare pentru economiile lor. Bursa trebuie să fie o reprezentare a economiei, reprezentare în cadrul căreia acțiunile și obligațiunile reprezintă instrumentele financiare de bază. Ne dorim să le oferim investitorilor, existenți sau potențiali, posibilitatea de a accesa piața de capital în funcție de profilul lor de risc astfel încât să-și poată pune în practică diferitele strategii de investiții”, a spus Adrian Tănase, CEO al Bursei de Valori București.