Astfel, instituțiile vizate de supravegherea directă a BCE includ 4 subsidiare din Bulgaria și 7 subsidiare din Croația ale unor grupuri din Belgia, Grecia și Austria, considerate semnificative și la nivel local.
În plus, supravegherea va viza două instituții noi, DSK Bank (Bulgaria) și Addiko Bank (Austria, inclusiv subsidiarele din Bulgaria și Croația).
CITEȘTE ȘI Normele de aplicare a programului IMM Invest au fost modificate. Guvern: Creditele aprobate ajung la 1% din PIBBCE va avea o colaborare strânsă cu băncile centrale din Bulgaria și Croația și a stabilit, anul acesta, gradul de importanță al fiecărei bănci din sistemul bancar al celor două țări.
Lista completă a băncilor din Bulgaria și Croația care intră sub supravegherea directă a BCE este următoarea: UniCredit Bulbank AD (Bulgaria), DSK Bank AD (Bulgaria), United Bulgarian Bank AD, Eurobank Bulgaria AD, Raiffeisenbank EAD (Bulgaria), Zagrebacka Banka d.d. (Croația), Privredna Banka Zagreb d.d. (Croașia), Erste & Steiermarkische Bank d.d. (Croația), PBZ Stambena Stedionica d.d. (Croația), Raiffeisenbank Austria d.d. (Croația), Raiffeisen Stambena Stedionica d.d. (Coația), Sberbank d.d. (Croația), Addiko Bank d.d. (Croația).
BCE supraveghează în mod direct 115 de bănci considerate semnificative din țările participante la Mecanismul Unic de Supravegherea, unul dintre pilonii Uniunii Bancare. Aceste bănci dețin aproximativ 82% din activele bancare din zona euro.
Decizia prin care se stabilește dacă o bancă este considerată semnificativă se bazează pe o serie de criterii, disponibile aici.