ING Bank România, profit în creștere cu două treimi în primul trimestru

ING Bank România, profit în creștere cu două treimi în primul trimestru
scris 30 mai 2022

ING Bank România a încheiat primul trimestru din acest an cu un profit net de 276 de milioane de lei, în creștere cu 67% față de aceeași perioadă din 2021. Banca olandeză și-a majorat și portofoliul de credite, cu circa o cincime.

ING România a încheiat primul trimestru cu venituri totale în creștere cu 23%, la 667 de milioane de lei, și o scădere a costului cu provizioanele cu 52%, la 46 de milioane de lei.

Urmărește-ne și pe Google News

Banca a majorat portofoliul de credite brute cu 21%, la 35,5 miliarde de lei, în timp ce stocul de depozite atrase a crescut cu 9%, la circa 51 de miliarde de lei.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Retailerii nu au putut să transfere costurile mari către clienții finali. Deja prețurile au crescut foarte mult CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Retailerii nu au putut să transfere costurile mari către clienții finali. Deja prețurile au crescut foarte mult

” Primele două luni ale anului au început cu un suflu nou, cu speranța reîntoarcerii la normal după doi ani de pandemie. Din păcate, izbucnirea conflictului din Ucraina ne-a plasat din nou într-o zonă de incertitudine, aducând consecințe economice și sociale importante și dificil de prognozat pe termen mediu și lung. Similar cu perioada care a marcat începutul pandemiei în 2020, observăm o abordare mai prudentă în rândul clienților noștri, companii și persoane fizice. Acest fenomen, dublat de inflația crescută și dobânzile aflate în trend ascendent, determină clienții să își cântărească cu mai multă atenție planurile de investiții”, spune Mihaela Bîtu, directorul executiv al ING România.

Clienții persoane fizice au luat credite ipotecare în proporție de 70% cu dobândă fixă pe șapte ani.

Vânzările digitale de produse au ajuns la 47% din total – vânzările s-au dublat față de aceeași perioadă a anului trecut. Banca mai raportează că 76% dintre clienții activi folosesc aplicația de internat banking aproape zilnic și că plățile cu cardul au ajuns la 57% din totalul plăților făcute de clienți – după ce în 2020 depășeau pentru prima oară retragerile cash.

Banca a finanțat o parte din emisiunea de obligațiuni verzi de 500 de milioane de euro a proprietarul de centre comerciale NEPI Rockcastle. De asemenea, ING a fost implicată în facilitatea de credit de 45 de milioane de euro pentru Romanian Business Consult (cel mai mare furnizor de soluții IT pentru piața de retail din România), în finanțarea de 52 de milioane de euro pentru furnizorul local de apă îmbuteliată La Fântâna și în acordarea unui credit de 240 milioane de euro companiei E.ON pentru a susține activitatea de furnizare de energie electrică și gaze naturale, în contextul plafonării și compensării facturilor de energie.

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Apar tot mai multe prognoze care indică o extindere a crizei cipurilor. Abia în 2024 se va observa o situație mai bună CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Apar tot mai multe prognoze care indică o extindere a crizei cipurilor. Abia în 2024 se va observa o situație mai bună

ING a mai acordat și un împrumut de 80 de milioane de lei pentru construirea unui nou spital de către Ovidius Clinical Hospital.

Peste 1.000 de comercianți s-au înregistrat în prima lună de la lansarea serviciului de softPOS, care permite firmelor să încaseze plăți prin telefonul mobil.

Rata creditelor neperformante s-a menținut la aproximativ 3%.

viewscnt
Afla mai multe despre
ing bank romania
profit ing bank
rezultate ing bank