Banca Națională a Austriei va avea un nou guvernator

Banca Națională a Austriei va avea un nou guvernator
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 aug 2024

Guvernul de coaliție din Austria a anunțat că l-a nominalizat pe ministrul Economiei, Martin Kocher, pentru preluarea, anul viitor, a funcției de guvernator al Băncii Naționale a Austriei (ONB), transmite Reuters.

Kocher îi va succeda lui Robert Holzmann când mandatul său de șase ani de guvernator va expira, la 1 septembrie 2025. Holzmann, renumit pentru că este unul dintre "șoimii" (cei care susțin necesitatea unor dobânzi ridicate pentru a menține inflația sub control, n.r.) din Consiliul guvernatorilor Băncii Centrale Europene, a declarat că nu va solicita renumirea, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Veniturile Uber din al doilea trimestru depășesc așteptările CITEȘTE ȘI Veniturile Uber din al doilea trimestru depășesc așteptările
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Nominalizarea lui Kocher trebuie aprobată de președintele Austriei, Alexander Van der Bellen, și este de așteptat să fie o formalitate.

Martin Kocher, în vârstă de 50 de ani, a fost mult timp favorit pentru nominalizare, și a informat într-un comunicat că își va exercita mandatul "cu cea mai mare grijă și se va concentra pe obiectivitate, independență și transparență", dacă va fi confirmat guvernator.

Economistul Kocher, specializat în economia comportamentală, a părăsit mediul academic pentru a se alătura actualei coaliții de guvernare din Austria în 2021, fiind inițial ministru al Muncii și, din 2022, ministru al Economiei.

Actualul ministru austriac al Economiei a făcut foarte rar comentarii cu privire la politica Băncii Centrale, exceptând cazurile când a lăudat BCE pentru că a ajutat la ținerea sub control a inflației. 

viewscnt
Afla mai multe despre
martin kocher
banca națională a austriei