Subsidiara Raiffeisen din Rusia suspendă deschiderea de noi conturi de brokeraj

Subsidiara Raiffeisen din Rusia suspendă deschiderea de noi conturi de brokeraj
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 aug 2024

Subsidiara rusă a Raiffeisen Bank International (RBI) a anunțat suspendarea temporară a deschiderii de noi conturi de brokeraj deoarece autoritățile europene de reglementare au cerut creditorului austriac să-și reducă expunerea la Rusia, transmite Reuters.

Banca Centrală Europeană a cerut băncilor din zona euro care încă operează în Rusia să rupă legăturile. Organismul de supervizare bancară al BCE a cerut tuturor băncilor cu expunere semnificativă la Rusia să accelereze eforturile de reducere a riscurilor, stabilind o foaie de parcurs clară privind reducerea activităților și ieșirea de pe piața rusă, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Vânzări în creștere pentru Flanco: După 5 ani în care comportamentul de consum s-a modificat semnificativ de cel puțin 3 ori, revenire semnificativă a interesului clienților pentru magazinele fizice CITEȘTE ȘI Vânzări în creștere pentru Flanco: După 5 ani în care comportamentul de consum s-a modificat semnificativ de cel puțin 3 ori, revenire semnificativă a interesului clienților pentru magazinele fizice
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

„În urma directivei BCE referitoare la grupul RBI, Raiffeisen Bank este forțată să reducă volumul operațiunilor pe piața rusă. În acest stadiu, am decis, din 26 iulie 2024, suspendarea temporară a deschiderii de noi conturi de brokeraj pentru investitorii de retail”, a precizat Raiffeisen Bank în Rusia. Actualele conturi de brokeraj vor funcționa fără dificultăți, a dat asigurări creditorul austriac.

Luna trecută, RBI anunțase că-și va reduce și mai mult prezența pe piața rusă, conform acordului cu Banca Centrală Europeană. Banca este sub o presiune accentuată pentru a-și reduce prezența în Rusia, în urma războiului cu Ucraina.

„RBI va reduce drastic afacerile Raiffeisenbank Russia, în conformitate cu cerințele BCE. Consecințele inițiale pentru clienți, cum ar fi restricțiile la plăți, au deja efect. Alte decizii vor urma”, a informat banca, la publicarea rezultatelor trimestriale.

viewscnt
Afla mai multe despre
raiffeisen
rusia