Curtea de Apel București a amânat pentru a doua oară pronunțarea sentinței în dosarul "Carpatica", în care sunt judecați fostul președinte al ASF Dan Radu Rușanu, Ilie Carabulea, Marian Mârzac și alte nouă persoane, pentru fapte de corupție.
Instanța a încheiat în 9 februarie judecarea în fond a dosarului "Carpatica" și a amânat pronunțarea pentru 23 februarie. Marți, pronunțarea sentinței a fost din nou amânată, pentru 8 martie, scrie News.ro
Judecarea dosarul "Carpatica" la Curtea de Apel București a început în aprilie 2014 și a avut 40 de termene de judecată până în 9 februrarie 2016.
Decizia care va fi pronunțată de Curtea de Apel București nu va fi definitivă, ci va putea fi contestată atât de inculpați, cât și de procurorii Direcției Naționale Anticorupție.
Anchetatorii DNA i-au trimis în judecată, în 24 aprilie 2014, pe Dan Radu Rușanu, Ilie Carabulea, proprietar al firmelor SC Atlassib SRL și SC Transcar SRL, societăți prin intermediul cărora deținea și controla indirect societatea de asigurări Carpatica Asig SA, și pe Marian Mârzac, fost director general al SC Carpatica Asig SA, la data faptelor membru neexecutiv în Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară, precum și societatea Carpatica Asig SA.
Printre persoanele judecate în aceeași cauză sunt și Radu Mustățea, la data faptelor membru în Consiliul de Administrație al SC Carpatica Asig SA, iar ulterior și președinte al Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din România, soția fostului ministru de Finanțe Daniel Chițoiu, Laura Elena Chițoiu, fost director al Direcției Avizări din ASF și Dan Odobescu, proprietar al unei societăți de asigurări și cumnatul lui Adrian Năstase.
Potrivit anchetatorilor, Carabulea, Mustățea și Mîrzac au constituit grupul infracțional care a urmărit protejarea intereselor financiare ale SC Carpatica Asig SA și la care au aderat mai multe persoane. Dosarul vizează fapte de trafic de influență, cumpărare de influență, dare și luare de mită, folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității, fals, uz de fals și instigare la aceste fapte.
Potrivit anchetatorilor, Carabulea, Mustățea și Mîrzac au constituit grupul infracțional care a urmărit protejarea intereselor financiare ale SC Carpatica Asig SA și la care au aderat mai multe persoane.
Ilie Carabulea este martor denunțător într-un alt dosar de corupție deschis de procurorii DNA, care vizează favorizarea societății de asigurări Carpatica.
În noul dosar "Carpatica-ASF" au fost puși sub acuzare fostul vicepreședinte al ASF Daniel George Tudor, fosta soție a acestuia, senatorul Doina Tudor, și fostul secretar general al Senatului Ovidiu Marian. Ancheta vizează o mită de 300.000 de euro primită de Daniel Tudor de la Ilie Carabulea, prin intermediu Doinei Tudor și a lui Ovidiu Marian.
Daniel Tudor și Ovidiu Marian sunt în arest la domiciliu din 20 februarie, iar procurorii DNA au cerut aviz de la Senat pentru reținerea și arestarea Doinei Tudor.