Acțiunile Zealand Pharma, concurentă a Novo Nordisc și Elli Lilly, au crescut, susținute de succesul unui medicament pentru slăbire

Acțiunile Zealand Pharma, concurentă a Novo Nordisc și Elli Lilly, au crescut, susținute de succesul unui medicament pentru slăbire
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 iun 2024

Acțiunile companiei daneze Zealand Pharma au crescut cu 18%, atingând un nivel record, după ce un studiu în stadiu incipient al unui medicament al său pentru pierderea în greutate a produs rezultate pozitive, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Compania a declarat că un tratament de 16 doze mari săptămânale de petrelintidă analog de amilină cu acțiune prelungită a redus greutatea corporală în medie cu până la 8,6%, în studiu, scrie News.ro.

ANUNȚ - Cât ar valora Revolut CITEȘTE ȘI ANUNȚ - Cât ar valora Revolut

Un medicament placebo a dus la o scădere a greutății corporale cu 1,7%.

Unul din 48 de participanți la studiu s-a retras din cauza efectelor negative.

Petrelintide a fost ”considerat a fi sigur și bine tolerat la toate nivelurile de doză”, iar rezultatele au oferit ”un sprijin solid” pentru potențialul său ca alternativă la terapiile bazate pe agoniști ai receptorilor GLP-1 pentru gestionarea greutății, a spus Zealand Pharma într-un comunicat.

Tratamentele pe bază de GLP-1RA includ Ozempic, medicamentul pentru diabet produs de compania farmaceutică daneză Novo Nordisk, a cărui popularitate a explodat la nivel global pentru efectele sale de pierdere în greutate.

Cererea crescândă pentru Ozempic și medicamentul pentru obezitate Wegovy a făcut ca Novo Nordisk să devină cea mai valoroasă companie din Europa.

În ultimii câțiva ani a apărut o cursă în continuă intensificare pentru a produce tratamente rivale, atrăgând zeci de concurenți la liderii de piață Novo Nordisk și Eli Lilly din Statele Unite.

David Kendall, director medical al Zealand Pharma, a declarat că studiul pentru petrelintide susține convingerea companiei că medicamentul ”este foarte bine tolerat și poate juca un rol important ca alternativă la terapiile pe bază de incretine pentru gestionarea excesului de greutate și a obezității.”

Ar putea ”oferi o pierdere în greutate comparabilă cu agoniștii receptorilor GLP-1, cu o experiență mai bună pentru pacient”, a adăugat Kendall.

Compania intenționează acum să testeze petrelintida într-un studiu clinic de fază 2.

DOCUMENT Guvernul aprobă ordonanța care permite blocarea site-urilor firmelor neautorizate, anunțată la conferința Profit.ro. IMM-urile vor avea, în premieră, posibilitatea de a se finanța prin intermediul pieței de capital CITEȘTE ȘI DOCUMENT Guvernul aprobă ordonanța care permite blocarea site-urilor firmelor neautorizate, anunțată la conferința Profit.ro. IMM-urile vor avea, în premieră, posibilitatea de a se finanța prin intermediul pieței de capital

Analiștii Jefferies au declarat într-o notă de joi că rezultatele inițiale indică faptul că medicamentul ”bifează toate căsuțele”.

Aceștia susțin ”un posibil rol al amilinei ca alternativă mai tolerabilă la GLP-1”, cu potențialul de pierdere în greutate ”cel puțin la egalitate”.

Zealand Pharma testează separat potențialul medicament pentru scădere în greutate survodutide, în parteneriat cu Boehringer Ingelheim din Germania.

Rezultatele pozitive ale studiului de fază 2 pentru acest medicament, în februarie, au crescut prețul acțiunilor Zeelandei la acea vreme.

viewscnt
Afla mai multe despre
zealand pharma
medicament pentru slăbire