Restart Energy atrage finanțare de 3,3 milioane euro prin emisiune de obligațiuni, jumătate din suma țintită

Restart Energy atrage finanțare de 3,3 milioane euro prin emisiune de obligațiuni, jumătate din suma țintită

Sursa foto: Michalsuszycki | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 21 iun 2024

Furnizorul de electricitate Restart Energy a încheiat un plasament privat pentru obligațiuni denominate în euro, cu maturitate de 5 ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Restart Energy, unul dintre cei mai mari furnizori independenți de electricitate și energie regenerabilă din România pentru consumatori casnici și IMM-uri, anunță plasarea unei emisiuni de obligațiuni în valoare de 3,35 milioane euro, având maturitate în anul 2029 (REO29E), cu un cupon anual al dobânzii de 9,5%, plătibil semestrial.

Cele 33.500 milioane de obligațiuni corporative subscrise în perioada 11-21 iunie atrag numai jumătate din suma propusă inițial pentru o finanțare de 6,50 milioane lei, semieșec repetat după un exercițiu similar promovat de Bittnet Systems (BNET), compania de IT care, de asemenea, nu a reușit să vândă integral cantitatea de titluri obligatare propusă.

OMV nu exclude noi investiții în zăcăminte de combustibili fosili. Ce condiții trebuie să îndeplinească Han Asparuh, pentru ca Petrom să poată adopta o decizie finală de investiție CITEȘTE ȘI OMV nu exclude noi investiții în zăcăminte de combustibili fosili. Ce condiții trebuie să îndeplinească Han Asparuh, pentru ca Petrom să poată adopta o decizie finală de investiție

Obligațiunile urmează să fie listate la cota pieței AeRO a Bursei de Valori București unde Restart Energy mai are cotată o emisiune de titluri în lei cu maturitate în februarie 2026 (REO26). Aceasta a fost listată în aprilie 2021 și are o valoare de 16,36 milioane lei. Promovată într-o etapă cu dobânzi mai mici, aceasta poartă un cupon anual de 9,00%, plătibil semestrial, însă se regăsește sub valoarea nominală, respectiv la prețul de 98,65 lei/acțiune.

Capitalul atras de la investitori în noul exercițiu va fi direcționat către continuarea dezvoltării accelerate a companiei pe principalele linii de business.

În ultimii doi ani, Restart Energy One și-a reorientat activitatea dinspre furnizarea de energie spre tranziția energetică. Acest pas a fost efectuat în vederea valorificării oportu-nităților prezente în domeniul tranziției energetice și diminuarea expunerii afacerilor companiei la insta-bilitatea legislativă și economică de pe piața de furnizare de energie.

Prin acest proces, compania și-a diversificat competențele astfel încât să poată oferi clienților un ecosistem de divizii din întreg lanțul energetic. Compania continuă astfel strategia sa de accesare a capacității de finanțare oferite de piața de capital, pe care o consideră o opțiune foarte atractivă pentru companiile romanești de a se dezvolta.

VIDEO Profit Piața de Capital.forum - Ediția a IV-a. Președintele AAF: Poza pieței fondurilor de invstiții este foarte bună, sper să atingem borna de un milion de investitori cât mai curând CITEȘTE ȘI VIDEO Profit Piața de Capital.forum - Ediția a IV-a. Președintele AAF: Poza pieței fondurilor de invstiții este foarte bună, sper să atingem borna de un milion de investitori cât mai curând

Prin urmare, în anii ce urmează, Restart Energy One vizează consolidarea afacerilor la nivelul segmen-tului de rooftop, finalizarea și comercializarea proiectelor de tip Utility Scale dezvoltate prin SPV-uri, creșterea portofoliului de clienți industriali mari și foarte mari și creșterea ponderii energiei verzi furniza-te, prin dezvoltarea de parcuri fotovoltaice proprii.

Restart Energy One este unul dintre cei mai mari furnizori independenți de electricitate și energie regenerabilă din România pentru consumatorii casnici și IMM-uri. Compania deține birouri în cinci orașe cheie din România, prin intermediul cărora oferă acoperire națională la nivelul serviciilor și operațiunilor sale. Principalele segmente de business ale Restart Energy One sunt Downstream, Servicii și Upstream.

viewscnt
Afla mai multe despre
restart energy
bvb
bursa
obligatiuni
dobanzi