Acțiunile platformei sociale a lui Donald Trump s-au prăbușit

Acțiunile platformei sociale a lui Donald Trump s-au prăbușit
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 iun 2024

Acțiunile platformei sociale a lui Donald Trump s-au prăbușit. La trei săptămâni de la condamnarea penală a acestuia, compania a pierdut aproape cinci miliarde de dolari – jumătate din valoarea de piață.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

La închiderea de vineri, Trump Media & Technology Group, care deține rețeaua Truth Social,  a mai scăzut cu încă 5% față de ziua precedentă, în ceea ce pare a fi o cursă a investitorilor (majoritatea mici contributori, susținători ai lui Donald Trump) de a scăpa de acțiunile companiei, arată BiziDay.

A crescut numărul banilor falși identificați. Care a fost cea mai falsificată bancnotă CITEȘTE ȘI A crescut numărul banilor falși identificați. Care a fost cea mai falsificată bancnotă

Față de 30 mai, ziua în care fostul președinte a fost declarat vinovat pentru 34 de fapte penale, scăderea este de 50%, valoarea de piață intrând sub 5 miliarde de dolari. Cum Donald Trump deține 65% din acțiuni, pierderea personală a acestuia este de aproape 3 miliarde de dolari, o valoare virtuală, pentru că fostul președinte nu poate vinde acțiuni timp de un an de la listare.

În ciuda scăderii severe a acțiunilor, experții estimează că Trump Media încă este supraevaluată, atâta timp cât veniturile sale în jumătate de an abia au depășit 1,7 milioane de dolari.

Tranzacție - Distribuitor român de inputuri agricole, cumpărat de o corporație japoneză CITEȘTE ȘI Tranzacție - Distribuitor român de inputuri agricole, cumpărat de o corporație japoneză

După condamnarea lui Trump, SEC (comisia americană pentru reglementarea pieței de capital) a aprobat investitorilor inițiali posibilitatea răscumpărării de acțiuni, ceea ce a amplificat vânzarea acestora la orice preț, înainte ca valoarea lor să se dilueze prin emiterea de acțiuni suplimentare.

Tot după condamnarea de la finalul lunii mai, Donald Trump a pierdut circa două procente în sondaje, iar Joe Biden conduce acum (dar la mică distanță) în cursa pentru alegerile prezidențiale din noiembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
trump
actiuni