Acțiunile europene s-au apreciat cel mai mult în 3 săptămâni după ce FBI a renunțat la ancheta împotriva lui Clinton

Acțiunile europene s-au apreciat cel mai mult în 3 săptămâni după ce FBI a renunțat la ancheta împotriva lui Clinton
scris 7 nov 2016

Acțiunile europene au extins câștigurile din prima parte a tranzacțiilor și au închis cu cel mai mare avans zilnic din ultimele trei săptămâni, susținute de anunțul FBI privind încheierea investigațiilor legate de corespondența electronică a lui Hillary Clinton, candidatul democratic la președinția SUA, și de aprecierea puternică a titlurilor bancare, în frunte cu cel mai mare creditor european, HSBC Holdings. Acțiunile de pe Wall Street urcă cu până la 2,3% după primele ore.

Indicele Stoxx Europe 600 a avansat cu 1,5%, până la 333,84 puncte, cel mai mare câștig zilnic începând cu 18 octombrie, potrivit datelor FactSet, citate de MarketWatch. Vineri, indicele pan-european a pierdut 0,8%.

Urmărește-ne și pe Google News

Directorul FBI, James Comey, a anunțat, duminică, că o nouă examinare a e-mailurilor lui Clinton nu a adus informații noi, agenția ajungând la aceleași concluzii ca în cazul primei anchete, când a stabilit că Hillary Clinton nu ar trebui urmărită penal pentru utilizarea unui server de e-mail privat în timpul mandatului de secretar de stat. Candidata din partea Partidului Democrat a urcat în sondaje în urma anunțului FBI.

Fundația Clinton recunoaște că a acceptat un milion de dolari din partea Qatarului pe când Hillary era șefa diplomației CITEȘTE ȘI Fundația Clinton recunoaște că a acceptat un milion de dolari din partea Qatarului pe când Hillary era șefa diplomației

"Într-o altă întorsătură extraordinară a celei mai dramatice campanii prezidențiale din SUA, exonerarea lui Clinton a readus încrederea în piețe, în timp ce prețurile activelor de refugiu au scăzut, investitorii începând să mizeze pe victoria lui Clinton. Totuși, deși ecartul din sondaje a crescut și piețele anticipează înfrângerea lui Trump, mulți investitori păstrează sume semnificative în cash, în condițiile în care posibilitatea unui rezultat surprinză, ca în cazul Brexit, este prea riscantă”, afirmă într-o notă Rebecca O’Keeffe, director de investiții la firma de brokeraj Interactive Investor.

Bursa londoneză a urcat cu 1,7%, cel mai amplu salt din ultimele aproape două luni, sprijinită de aprecierea acțiunilor HSBC, Ryanair și Rio Tinto. Titlurile celei mai mari bănci din Europa au crescut cu 4,6% după publicarea rezultatelor financiare pentru trimestrul al treilea, în condițiile în care profitul înainte de taxe s-a situat peste estimările analiștilor, iar indicele capitalul de bază, indicator al solidității financiare, a urcat la 13,9%. Analiștii Citigroup au îmbunătățit recomandarea privind acțiunile HSBC la “cumpără” de la “păstrează”.

Gigantul din industria mineritului Rio Tinto a închis cu un avans de 3,8%, după ce a anunțat că a obținut un preț mediu record per carat la licitația anuală de diamante extrase din mina Argyle, vestul Australiei.

În sectorul companiilor aeriene, acțiunile operatorului low-cost Ryanair s-au apreciat cu 5,3% pe fondul performanțelor financiare bune. Compania a raportat un profit în creștere cu 8% și a anunțat un nou program de răscumpărări de acțiuni de la investitori.

Pe bursa de la Milano, titlurile Ferrari au crescut cu 6,8%, după ce producătorul de automobile sport de lux a raportat un profit record în trimestrul al treilea și a revizuit în urcare, pentru a doua oară în acest an, estimările privind rezultatele financiare pentru 2016.  La New York, acțiunile Ferrari erau în creștere cu 7,1% în jurul orei 19:35 (ora României), în timp ce principalii indici americani consemnau aprecieri între 1,9% și 2,3%. 

Indicele FTSE MIB, al bursei milaneze, a urcat cu 2,6%, piețele de capital de la Frankfurt și Paris cu câte 1,9%, iar bursa de la Madrid, cu 1,5%.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
burse
evolutii