Roche va accelera dezvoltarea unor medicamente pentru slăbit rivale ale Wegovy, după date pozitive ale studiilor clinice

Roche va accelera dezvoltarea unor medicamente pentru slăbit rivale ale Wegovy, după date pozitive ale studiilor clinice
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 iul 2024

Gigantul farmaceutic elvețian Roche a anunțat că accelerează dezvoltarea medicamentelor sale rivale pentru slăbit care concurează cu medicamentul Wegovy, produs de compania daneză Novo Nordisk, în urma datelor promițătoare ale studiilor sale clinice în stadiu incipient, transmite CNBC.

Cele două medicamente pentru obezitate candidate ale companiei avansează în următoarea fază de studii și ar putea veni pe piață în următorii câțiva ani, oferind o potențială alternativă pe bază de pastile la injecțiile pentru slăbit Wegovy, ale Novo Nordisk, și Zepbound, ale Eli Lilly, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Ce se știe despre virusul Oropouche care a făcut primele decese la nivel global CITEȘTE ȘI Ce se știe despre virusul Oropouche care a făcut primele decese la nivel global
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

”Accelerăm dezvoltarea clinică a portofoliului nostru pentru obezitate cu scopul de a aduce aceste medicamente pacienților mai repede decât era anticipat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Rochem pe e-mail.

Compania nu și-a dezvăluit noua cronologie, spunând că va oferi o actualizare ”când este cazul”.

Cu toate acestea, într-un interviu publicat luni în Financial Times, CEO-ul Thomas Schinecker a indicat că primul medicament pentru obezitate al companiei ar putea veni pe piață ”semnificativ mai repede decât se așteaptă oamenii”, posibil până în 2028.

CEO-ul Roche Pharmaceuticals, Teresa Graham, a declarat anterior pentru CNBC, în decembrie, că se aștepta ca compania să poată aduce produsele pe piață începând cu 2030.

Medicamentul CT-388 al Roche intră acum în faza a doua de studii, după ce rezultatele publicate în mai au indicat eficacitatea acestuia în a ajuta pacienții cu obezitate să piardă 18,8% din greutatea lor după 24 de săptămâni, comparativ cu cei care au primit un placebo.

Pilula experimentală CT-996, administrată o dată pe zi, va intra teste de faza a doua de anul viitor, după ce studiile de la începutul acestei luni au arătat că a dus la o scădere în greutate medie ajustată placebo de 6,1% în decurs de patru săptămâni la pacienții obezi fără diabet de tip 2.

Atât CT-388, cât și CT-996 au fost cumpărate ca parte a achiziției de către Roche a companiei americane de biotehnologie Carmot Therapeutics, finalizată în ianuarie.

Rezultatele promițătoare ar putea face ca Roche să devină un potențial rival pentru pionierii medicamentelor pentru obezitate Novo Nordisk și Eli Lilly.

Instagram lansează personalitățile create cu ajutorul AI-ului CITEȘTE ȘI Instagram lansează personalitățile create cu ajutorul AI-ului

Schinecker a declarat săptămâna trecută, pentru CNBC, că se așteaptă ca compania să ofere în cele din urmă o suită de medicamente pentru obezitate.

”Avem o serie de lucruri în pregătire care ne pot diferenția cu adevărat de alți jucători”, a spus Schinecker pentru CNBC.

El a adăugat că ”avem, de asemenea, o serie de medicamente diferite în propriul nostru portofoliu pe care le putem combina cu [medicamente pentru obezitate]”, menționând GYM329 ca exemplu de medicament care combate pierderea musculară, un efect secundar cheie al pierderii în greutate.

viewscnt
Afla mai multe despre
roche
medicamente pentru slăbit