Managerul Institutului ”Marius Nasta”: Un pacient COVID are alocat doar 10 lei/zi pentru cele 3 mese, mult sub nevoia reală!

Managerul Institutului ”Marius Nasta”: Un pacient COVID are alocat doar 10 lei/zi pentru cele 3 mese, mult sub nevoia reală!
scris 3 apr 2021

Managerul Institutului ”Marius Nasta” Beatrice Mahler afirmă că un pacient bolnav de COVID are alocat, pentru cele 3 mese, 10 lei/zi, costul fiind puțin mai mare pentru cei care au diabet zaharat sau tuberculoză, concluzia sa fiind că suma este insuficientă, mult sub nevoia reală a unui pacient.

Digitalizarea activităților în siguranță și cu valoare legală CITEȘTE ȘI Digitalizarea activităților în siguranță și cu valoare legală
Urmărește-ne și pe Google News

”Am văzut în spațiul public diverse discuții despre câți bani sunt alocați pentru alocația de hrană a fiecarui bolnav. Consider că și la noi la Institutul Marius Nasta, costurile celor trei mese zilnice sunt din păcate extrem de reduse conform alocării bugetare( HG 851/2018), adică a banilor pe care noi ca spital îi primim pentru a asigura mâncarea pacienților. Un pacient bolnav de COVID are alocat astăzi pentru cele 3 mese, fix 10 lei/zi regim comun, 15 lei/zi pentru pacientul care are și diabet zaharat sau 16 lei/zi pentru pacientul cu tuberculoză”, afirmă medicul.

Soluția Business Data Security de la Vodafone România, bazată pe tehnologie Fortinet, îți susține afacerea în fața pericolelor digitale, asigurând protecția tuturor echipamentelor din rețeaua locală internă a companiei CITEȘTE ȘI Soluția Business Data Security de la Vodafone România, bazată pe tehnologie Fortinet, îți susține afacerea în fața pericolelor digitale, asigurând protecția tuturor echipamentelor din rețeaua locală internă a companiei

Beatrice Mahler precizează că Institutul Marius Nasta are bucătăria proprie, cu personal propriu, o infrastructură modernizată și astfel banii alocați sunt cheltuiți mai eficient.

”Deși la Marius Nasta suntem la limita superioară de calcul a hranei alocate zilnic, DA, din păcate alocația pentru hrana zilnică, din perspectiva mea este insuficientă, mult sub nevoia reală a unui pacient bolnav de COVID și nu numai! Trebuiesc găsite soluții astfel ca spitalele să primescă mai mulți bani pentru hrana pacienților, iar noi în spitale tot timpul să avem în vedere ca atât calitatea, cât și cantitatea să fie în acord nevoia pacientului”, a subliniat medicul.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
covid
spital. fonduri
masa
marius nasta
beatrice mahler