Alexandru Rafila face apel la firme și instituțiile publice să decaleze programul angajaților pentru a evita aglomerațiile din transportul în comun

Alexandru Rafila face apel la firme și instituțiile publice să decaleze programul angajaților pentru a evita aglomerațiile din transportul în comun
scris 10 oct 2020

Profesorul Alexandru Rafila face apel la agenții economici și la instituțiile publice să decaleze programul de lucru al angajaților, pentru a se evita aglomerațiile care se formează în mijloacele de transport în comun. El afirmă că asta ar duce la ”niște rezultate care s-ar putea să fie mai spectaculoase și mai bune decât dacă luăm o decizie să închidem toate activitățile”.

Alexandru Rafila se declară ”rezervat” atunci când este vorba despre decizii de carantinare a unor localități, relatază News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Într-o intervenție telefonică, sâmbătă, la Digi 24, profesorul care reprezintă România la OMS spune că ar fi de acord cu introducerea în carantină doar a zonelor în care ”se constată o transmitere mai intensă” a virusului.

”Transportul în comun, de exemplu, ați văzut acum câteva zile imagini cu stația de metrou Unirea unde erau 3.000 de persoane în stație, sigur, acolo am o problemă. Și atunci, înainte să facem carantine și alte lucruri de genul ăsta, eu aș face un apel către agenții economici, indiferent că sunt din sectorul public sau sunt din sectorul privat, să stabilească programe decalate pe durata a două ore și atunci dintr-o dată distanțăm transportul  pe durata a două, trei ore și la ducerea și la întoarcerea oamenilorde la serviciu, descongestionăm mijloacele de transport. Trebuie să facem lucrul ăsta în corelație cu Regia de Transport București și cu metroul și  atunci o să putem să vedem niște rezultate care s-ar putea să fie mai spectaculoase și mai bune decât dacă luăm o decizie să închidem toate activitățile, pentru lucrul ăla știm bine că are un impact economic și social extrem de serios”, a declarat Alexandru Rafila.

El susține că perioada de pandemie ar fi fost ”un moment oportun ca să revitaliză transportul pe cale ferată” explicând că aceasta este o modalitate ”mult mai sigură decât microbuzele care merg timp de șapte ore” pe distanțe luni și în care oamenii stau foarte apropiați unul de altul.

Nou protest față de purtarea măștii de protecție și față de măsurile sanitare, în Piața Universității CITEȘTE ȘI Nou protest față de purtarea măștii de protecție și față de măsurile sanitare, în Piața Universității

”Cred că transportul feroviar în această perioadă de pandemie ar putea în mod foarte serios reconsiderat și este mult mai sigur”, a mai afirmat Alexandru Rafila.

viewscnt
Afla mai multe despre
alexandru rafila
covid-19
decalare program angajati
aglomeratie
tren
metrou