Virgil Popescu, despre recomandarea Comisiei Europene ca iarna temperatura să fie în clădiri setată la 19 grade: Mi se pare frig

Virgil Popescu, despre recomandarea Comisiei Europene ca iarna temperatura să fie în clădiri setată la 19 grade: Mi se pare frig
scris 15 iul 2022

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, consideră că la 19 grade iarna în clădiri este frig și a precizat că la iarnă nu își dorește restricții de electricitate și de gaz. El a mai afirmat că se pierde foarte multă energie în clădirile publice.

Virgil Popescu a fost întrebat despre raționalizarea consumului în condițiile în care în Germania se vorbește despre nevoia reducerii temperaturii cu un grad în toate casele, iar într-un document pe care îl pregătește Comisia Europeană se spune că temperaturile ideale pentru consum sunt 19 grade iarna și 25 de grade vara, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Canadienii de la LEM, care au în Suedia una dintre cele mai mari mine de grafit din lume, au primit avizul pentru primul an de explorare în România CITEȘTE ȘI Canadienii de la LEM, care au în Suedia una dintre cele mai mari mine de grafit din lume, au primit avizul pentru primul an de explorare în România

“Am trăit aceste restricții, nu prea ne sunt pe plac. Și nici mie nu-mi sunt pe plac. Ce să vă zic, 25 de grade iarnă mi se pare mult. Adică e chiar cald la 25 de grade. Iar 19 grade iarna mi se pare frig”, a declarat Virgil Popescu.

Întrebat dacă vor fi sau nu vor fi restricții de electricitate și de gaz în acestă iarnă, Virgil Popescu a răspuns: “Nu îmi doresc restricții de electricitate, nici de gaz. Nu cred că vom avea probleme cu producția de energie electrică. Asta vă spun. Gazul pentru încălzire, v-am spus că pentru populație și pentru clienții protejați….Eu încurajez un fel de autocontrol și un fel de îmbunătățire a eficienței energetice a fiecărei locuințe și a clădirilor publice”, a precizat Popescu la Digi 24.

El a mai menționat că cea mai mare pierdere energetică din țara noastră este în clădirile publice.

“E adevărat că cea mai mare și aici vă pot spune cea mai mare pierdere energetică în România este în clădirile publice și acolo trebuie să există foarte mulți bani, foarte multe fonduri și fonduri europene date către eficiența îmbunătățirii eficienței energetice a clădirilor publice. Se pierde foarte multă energie în clădirile publice”, a afirmat ministrul Energiei.

Comisia Europeană preconizează să ceară statelor membre UE, săptămâna viitoare, să limiteze încălzirea și răcirea clădirilor publice și a birourilor pentru a reduce cererea de gaze.

viewscnt
Afla mai multe despre
virgil popescu
temperatura